Αρχική » Second Life » ReactionGrid: οικονομική λύση για σχολικά τρισδιάστατα περιβάλλοντα μάθησης;

Ιανουάριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kατηγορίες

Ιστορικό

RSS Εκπαίδευση-ειδήσεις

ReactionGrid: οικονομική λύση για σχολικά τρισδιάστατα περιβάλλοντα μάθησης;

Σίγουρα, το Second Life συγκεντρώνει πολλούς θερμούς οπαδούς και υποστηρικτές αναφορικά με τις λειτουργίες που μπορεί να προσφέρει ένας σύγχρονος εικονικός κόσμος για κοινωνική συναναστροφή. Όμως στο ζήτημα της εκπαίδευσης, και μάλιστα της σχολικής, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ανήλικοι μαθητές δεν επιτρέπεται να εγγράφονται στο κύριο δίκτυο και να αλληλεπιδρούν με ενήλικες, διότι το “mature” (ακατάλληλο για ανηλίκους) περιεχόμενο αποτελεί ισχυρό εμπόδιο. Επιπλέον, το κόστος κατασκευής και συντήρησης μιας ιδιωτικής περιοχής κατάλληλης για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι υψηλό και ίσως απαγορευτικό για πολλούς.

Ίσως η απάντηση στα παραπάνω εμπόδια να είναι το ReactionGrid, ένας νεοεμφανιζόμενος (από το 2008) τρισδιάστατος εικονικός κόσμος, κατάλληλος και ασφαλής για εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και μάθηση. Το περιεχόμενό του, όπως και στο Second Life, κατασκευάζεται από τους “κατοίκους” του, (τους Gridizens)  με τα ίδια εργαλεία κατασκευής που προσφέρει και το SL. Με τη βοήθεια του λογισμικού της Microsoft (Microsoft® SQL Server® 2008, Hyper-V™ technology) και τη χρήση εικονικών μηχανών (virtual machines) αντί για physical servers, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και ταχύτατη ανάπτυξη (βλέπε εδώ).

Αν ληφθεί υπόψη και το χαμηλό  μηνιαίο κόστος ενοικίασης μιας ολόκληρης ιδιωτικής περιοχής (25 US$), τότε φαίνεται πολύ πιθανό οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες να μεταναστεύουν από το Second Life σε αυτόν τον νέο, ανταγωνιστικό εικονικό κόσμο.

ReactionGrid entry areaReactionGrid entry area 1


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση