Αρχική » εικονικοί κόσμοι (Virtual Worlds) » Twinity: μείξη εικονικού και πραγματικού κόσμου

Ιούλιος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kατηγορίες

Ιστορικό

RSS Εκπαίδευση-ειδήσεις

Twinity: μείξη εικονικού και πραγματικού κόσμου

Η βασική ιδέα ξεκίνησε από τη Google: εκτός από την κάτοψη των πόλεων και των περιοχών γενικότερα, άρχισε να “χαρτογραφεί” τους δρόμους από την οπτική γωνία του ανθρώπου που περπατάει σε αυτούς και βλέπει πλέον την πρόσοψη των κτηρίων, τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα που περνούν.

Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στους δρόμους του Παρισιού, της Ρώμης, της Μελβούρνης ή της Νέας Υόρκης μετακινώντας ένα πορτοκαλί ανθρωπάκι! Μπαίνετε στην σελίδα http://maps.google.com/  και μετά πληκτρολογείτε και πάτε Paris, Rome ή Melbounre, NY.  Επιλέγετε το κίτρινο ανθρωπάκι που έχει πάνω αριστερά στην οθόνη και έχοντας κρατημένο το κουμπί το αφήνετε πάνω σε έναν κίτρινο/ή μπλε δρόμο!

Τώρα ένας νέος εικονικός κόσμος σε Beta έκδοση προσφέρει το ίδιο αλλά σε περισσότερο “εικονική” έκδοση! Το “Twinity” (http://www.twinity.com/en, όπως δηλώνει στην αρχική του σελίδα, “είναι ένας τρισδιάστατος διαδικτυακός κόσμος που συνδέει το πραγματικό με τον εικονικό κόσμο με βάση ρεαλιστικές αναπαραστάσεις των πιο ζωντανών μητροπόλεων του κόσμου σε 3D έκδοση”.

Ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται ένα εικονικό εκπρόσωπο (avatar) που είναι φωτογραφική αναπαράσταση κάποιου ανθρώπου και να περιηγείται στους δρόμους του Βερολίνου ή της Σιγκαπούρης, προς το παρόν. Κάτι περισσότερο από το Google: μπορεί να νοικιάζει ένα χώρο και να προσφέρει υπηρεσίες που προσφέρει και στην πραγματική ζωή. Αυτό φαίνεται να είναι και το επιχειρηματικό μοντέλο: να αγοράζεις και στην εικονική ζωή αυτό που διαχειρίζεσαι στην πραγματική, ώστε να συνεχίζεις την επιχειρηματική σου δραστηριότητα (!).


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση