Αρχική » social networking » Τρόποι χρήσης του LinkedIn

Φεβρουάριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kατηγορίες

Ιστορικό

RSS Εκπαίδευση-ειδήσεις

Τρόποι χρήσης του LinkedIn

1. Δημιουργία προφίλ
Όταν δημιουργείς το προφίλ σου στο LinkedIn, μπορείς να το βελτιστοποιήσεις για τις μηχανές αναζήτησης επαναλαμβάνοντας το όνομα της επιχείρησής σου αρκετές φορές μέσα σε αυτό, ή απλώς αναφέροντας κάτι άλλο που θέλεις οι μηχανές να βρουν, όπως μια εκδήλωση που χρηματοδοτείς ή ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που πουλάς.

2. Παρουσίασε τον εαυτό σου σαν ειδικό (με την προϋπόθεση ότι είσαι)
Στο προφίλ σου μπορείς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σαν ειδικό. Για παράδειγμα, μπορείς να αναφερθείς ως: “ειδικός σε θέματα ηλεκτρονικής μάθησης, <το όνομά σου>”. Αυτό γίνεται γιατί πολλοί πληκτρολογούν τη λέξη “ειδικός” στο πλαίσιο αναζήτησης.

3. Κάνε μια ερώτηση
Χρησιμοποίησε το χαρακτηριστικό “ερώτηση-απάντηση” στο LinkedIn για να κάνεις μια ερώτηση που αφορά τον τομέα της ειδικότητάς σου και μπορείς να αναζητήσεις ανθρώπους που χρειάζονται την βοήθεια και την καθοδήγησή σου. Αλλά θα βοηθήσει και σένα στην ανίχνευση των αναγκών του κοινού στο οποίο απευθύνεσαι για να προσφέρεις υπηρεσίες. Μπορείς να οργανώσεις κάποιο υποστηρικτικό μάθημα και να τους ενημερώσεις γι’ αυτό.

4. Απάντησε μια ερώτηση
Κάνε είσοδο (log in) αρκετές φορές την εβδομάδα και απάντησε ερωτήσεις που αναφέρονται στον τομέα ειδικότητάς σου. Μπορείς να απαντήσεις βάζοντας συνδέσμους σε άρθρα, καταχωρίσεις σε blog ή στον ιστότοπό σου. Μην προωθήσεις την επιχείρησή σου φανερά μέσα από την απάντησή σου. Είναι προτιμώτερο να δώσεις καλές απαντήσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Το άτομο που έκανε την ερώτηση μπορεί να κρίνει όλες τις απαντήσεις και να επισημάνει μια από αυτές ως την “καλύτερη απάντηση”. Ένας από τους στόχους σου στο LinkedIn είναι να συγκεντρώσεις όσο περισσότερες “καλύτερες απαντήσεις” μπορείς. Αυτό φτιάχνει σταδιακά την αξιοπιστία σου.


5. Ζήτησε από τις συνδέσεις σου να σε βοηθήσουν να προωθήσεις αυτό που προσφέρεις
Οι άνθρωποι μισούν όταν προσπαθεί κάποιος να τους πουλήσει πράγματα. Μπορείς να ζητήσεις από τις συνδέσεις σου να ενημερώσουν τις δικές τους συνδέσεις για μια εκδήλωση που ετοιμάζεις, ένα προϊόν που προωθείς, ή μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για ένα καλό σκοπό. Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική στρατηγική, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

πηγές:

Τρόποι χρήσης του LinkedIng για την προώθηση… – http://www.publicityhound.com/free_publicity/Articles/use_LinkedIn_to_promote.html

Τρόποι χρήσης του LinkedIng για την προώθηση… – http://www.cosemindspring.com/sales-networking/networking-strategies/promote-your-business


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση