Αρχική » Γενικά » Συμβουλές προώθησης ενός blog (3)

Ιανουάριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kατηγορίες

Ιστορικό

RSS Εκπαίδευση-ειδήσεις

Συμβουλές προώθησης ενός blog (3)

Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσης, σχετικά με τους τρόπους προώθησης ενός blog:

  • Χρησιμοποίησε την ανίχνευση συνδέσμου (trackback) για να διαπιστώσεις πότε και ποιοι διατηρούν στους ιστότοπούς τους συνδέσμους προς τα έγγραφα και τις δημοσιεύσεις σου και αναφέρονται σε αυτά. Τα περισσότερα weblog προγράμματα, όπως τα WordPress, Movable Type, Typo και Community Server υποστηρίζουν αυτόματα pingbacks, ώστε όλοι οι σύνδεσμοι σε ένα δημοσιευμένο άρθρο μπορούν να ανιχνευτούν, και έτσι να διευκολύνεται η επικοινωνία ανάμεσα στα blogs. Απόφευγε την κατάχρηση αυτής της λειτουργίας με την εισαγωγή spam links σε κάποια blogs. Σε πολλά συστήματα blogging υπάρχουν πλέον spam φίλτρα. Άλλα blog πάλι απενεργοποιούν αυτή τη λειτουργία, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν το βάρος των spam. Είναι ευγένεια η ανταπόδωση ενός trackback, εφόσον είναι δυνατή.

  • Η χρησιμοποίηση λογισμικού ανίχνευσης των επισκεπτών σου είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να επιδιώκεις να ανιχνεύσεις την προέλευση των επισκεπτών σου και τον τρόπο που σε βρήκαν. Μπορείς να διαπιστώσεις τι είδους λέξεις-κλειδιά (keywords) χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στο blog σου.

  • Είναι σημαντικό το blog σου να διαθέτει δυνατότητα RSS. Αυτό θα επιτρέπει στους αναγνώστες σου να μεταφορτώνουν τις δημοσιεύεσεις σου στο newsreader τους αλλά και να τροφοδοτούν (feed) τους δικούς τους ιστότοπους συνδεόμενοι με το δικό σου blog, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και η προβολή του blog σου. Δεν είναι ασήμαντο πράγμα το blog σου να διατρέχει όλο το διαδίκτυο με έναν σύνδεσμο που να καταλήγει πίσω σε αυτό. Ημιαυτόματα εργαλεία υποβολής τροφοδοσιών RSS μπορούν να υποβάλλουν την τροφοδοσία RSS του blog σου σε καταλόγους χωρίς να χρειάζεται πολύς χρόνος.

  • Οι μηχανές αναζήτησης “αγαπούν” τα blogs, λόγω του δυναμικού τους χαρακτήρα. Φρόντισε να καταχωρίσεις το blog σου στις μηχανές αναζήτησεις εφαρμόζοντας το SEO (search engine optimization). Αυτό χρειάζεται να γίνει μία φορά μόνο, και μετά οι μηχανές θα παρακολουθούν κανονικά τις καταχωρίσεις σου και θα τις προβάλλουν. Η χρήση ενός Google λογαριασμού και η υποβολή ενός χάρτη του ιστολογίου σου (sitemap) είναι απαραίτητη, προκειμένου να ανιχνεύονται αυτόματα οι αλλαγές και να εντάσσονται στα ευρετήρια οι νέες καταχωρίσεις σου.

πηγές:
Information on Blogging to Make Your Blog More Effective
Blog Online Marketing ? 8 Great Tips Leading to Your Success in Blogging
9 Powerful Tips for Blog Online Marketing to Build Successful Blogs & Earn Money on the Internet!
Using RSS and Blog Submissions for Blog Promotions


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση