Αρχική » Γενικά » Συμβουλές προώθησης ενός blog (2)

Ιανουάριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kατηγορίες

Ιστορικό

RSS Εκπαίδευση-ειδήσεις

Συμβουλές προώθησης ενός blog (2)

Σε συνέχεια προηγούμενης δημοσίευσης, σχετικά με τους τρόπους προώθησης ενός blog:

  • Δημοσίευε στο blog σου θέματα σχετικά με την επιχειρηματική σου δραστηριότητα. Χρήσιμο υλικό μπορείς να βρεις επισκεπτόμενος blogs που είναι σχετικά με το προϊόν ή τις υπηρεσίες που εμπορεύεσαι ή διαβάζοντας σχετικά περιοδικά και άρθρα του διαδικτύου. Π.χ., αν εμπορεύεσαι προϊόντα για κατοικίδια ζώα, μπορείς να βρεις ιδέες για να δημοσιεύσεις στο blog σου από http://www.stardogs.gr/portal/, ηλεκτρονικό περιοδικό για τα κατοικίδια και την εκπαίδευσή τους που διαθέτει πληροφορίες, άρθρα, θέματα εκπαίδευσης, σεμινάρια, αγγελίες, forum. Από διάφορα forums που σχετίζονται με το θέμα μπορείς να βρεις χρήσιμο υλικό για τις δημοσιεύσεις σου.

  • Εφόσον ο ελεύθερος χρόνος σου είναι περιορισμένος, μπορείς να προσλάβεις κάποιον άλλο (ghostwriter) με καθήκον τη συγγραφή περιεχομένου στο blog σου. Η συχνή ανανέωση του περιεχομένου του blog σου με κατάλληλα θέματα γύρω από τον χώρο που δραστηριοποιείσαι επιχειρηματικά θα αποδώσει σημαντικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  • Κάθε φορά που εισάγεις περιεχόμενο στο blog σου φρόντισε να το γνωστοποιείς σε διάφορους καταλόγους με χρήσιμα εργαλεία όπως το Ping-O-Matic στη διεύθυνση: http://pingomatic.com.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το “Article Marketing”, δηλαδή την πρακτική να δημοσιεύεις άρθρα που εστιάζονται γύρω από συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά (keywords) σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν άρθρα (syndication sites). Ο λόγος είναι ότι κάποιες από αυτές τις ιστοσελίδες άρθρων έχουν σημαντικό αριθμό αναγνωστών που παρακολουθούν το περιεχόμενό τους. Κάποιες από αυτές τις ιστοσελίδες επιτρέπουν δωρεάν τη δημοσίευση άρθρων. Εφόσον δημοσιευτεί ένα άρθρο, μετά είναι ορατό στον καθένα και μπορεί να γίνει “link bait” για άλλα sites. Το άρθρο που έγραψε κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλον στο δικό του ιστολόγιο και να του δώσει μεγάλη δημοσιότητα

πηγές:
Information on Blogging to Make Your Blog More Effective
Blog Online Marketing ? 8 Great Tips Leading to Your Success in Blogging
9 Powerful Tips for Blog Online Marketing to Build Successful Blogs & Earn Money on the Internet!
Using RSS and Blog Submissions for Blog Promotions


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση