25η Μαρτίου 1821

1. Γίνε μέλος της Φιλικής εταιρίας. Κρυπτογράφησε!

Συμπληρώστε τα κενά αξιοποιώντας το Κρυπτογραφικό αλφάβητο της Φιλικής Εταιρίας! Κρυπτογράφησε το μήνυμα και στείλε το με ασφάλεια!  Έτσι δεν θα μπορέσει να το διαβάσει εύκολα κάποιος εκτός και αν έχει τον μυστικό κώδικα, το κλειδί αποκρυπτογράφησης όπως το λέμε στην ορολογία της Πληροφορικής.

2. Οι προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης – 200 χρόνια μετά

Οι προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης, 200 χρόνια μετά, με τις σύγχρονες εφαρμογές Πληροφορικής και συγκεκριμένα του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, μας κοιτούν στα μάτια.

Δες το βίντεο εδώ

3. Εικονικό μουσείο με κινούμενους ήρωες του 1821!

Χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών δημιουργήθηκε το παρακάτω εικονικό μουσείο με πίνακες που απεικονίζουν τους ήρωες του 1821.

4. Ημερολόγιο Ελληνικής Επανάστασης 1821 Ψηφιακά Παιχνίδια

Ένα ημερολόγιο του Αγώνα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας!!! Φτιαγμένο με πολύ κόπο και αγάπη θα εμπλουτίζεται σταδιακά και με περισσότερες ημερομηνίες- σταθμούς. 

5. Ψηφιακά Παιχνίδια

Α. Στο Εθνικό Ιστορικό μουσείο υπάρχει το ψηφιακό παιχνίδι Γαλανόλευκη η θωριά σου όπου πατώντας στην επιλογή Ας παίξουμε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σημαία.

Κλικ στην εικόνα για να παίξετε.

Η εφαρμογή έχει κι άλλες επιλογές:

  • ξωτικοθησαυρός των πληροφοριών: μαθαίνετε για την εξέλιξη της ελληνικής σημαίας και τα σύμβολα που έχει.
  • ας παίξουμε: παιχνίδι αντιστίστοιχης, κουίζ, φτιάξτε τις σημαίες βάζοντας τα σωστά σύμβολα.

 

Β. Στο Εθνικό Ιστορικό μουσείο υπάρχει το ψηφιακό παιχνίδι Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές όπου πατώντας στην επιλογή Ντύσε τις κούκλες μπορείτε να μάθετε για τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές παίζοντας.

Σημείωση: Πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στοi και να ακολουθήσετε με τη σειρά τα βήματα για το ντύσιμο. Κλικ στην εικόνα για να παίξετε.


Γ. Το Εθνικό Ιστορικό μουσείο έχει ετοιμάσει για τους μικρούς μαθητές Χρωμοσελίδες με τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης με τη μορφή playmobil. Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω σε όποια σελίδα θέλετε, να την εκτυπώσετε και να την χρωματίστε. Κλικ εδώ ή στην εικόνα για να μεταβείτε στην σελίδα του μουσείου.

Δ.  Κρυπτόλεξο 1 και Κρυπτόλεξο 2

E.  Παζλ

ΣΤ. Ερωτήσεις

Ζ. Κρεμάλα

Η. Αντιστοίχισε