Το ιστολόγιο του Μπάμπη

Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή…

Orient Express: Το μυθικό τρένο λειτουργεί ακόμη – Ένα πολυτελές 5άστερο όνειρο που ταξεδεύει στην καρδιά της Ευρώπης

Orient Express

 

Το Orient Express δεν έχει γίνει γνωστό μόνο από το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Ούτε από την πολυτέλεια που το χαρακτήριζε. Έμεινε γνωστό επειδή για δεκαετίες ήταν το βασικό μέσο μεταφοράς βασιλιάδων, πριγκίπων, πρωθυπουργών, αρχηγών Κρατών, μαζί με λαθρέμπορους, εγκληματίες, τυχοδιώκτες και πάσης φύσης τσαρλατάνους, που έψαχναν να βρουν τη δόξα και την περιπέτεια από την κοσμοπολίτικη Ευρώπη και το Παρίσι, στην Ανατολή και στην Κωνσταντινούπολη.

To περιβόητο τρένο δεν υπάρχει πιά, αλλά ένα νέο όχημα που έχει ακριβώς την εικόνα και την πολυτέλειά του κυκλοφορεί στην καρδιά της Ευρώπης.

Η πιο διάσημη γραμμή είναι το Venice Simplon Orient Express (VSOE) ένα 5άστερο τρένο πολυτελείας και συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι, την Βερόνα και καταλήγει στη Βενετία. Η διαδρομή από το Λονδίνο στη Βενετία διαρκεί 24 ώρες και στοιχίζει 2.050 λίρες το άτομο, την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων.

Η διαδρομή Λονδίνο-Βενετία γίνεται μια φορά την εβδομάδα μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου. Γίνονται και κάποια άλλα ταξίδια στη Ρώμη, την Κρακοβία, τη Βουδαπέστη, τη Στοκχόλμη ακόμη και την Κωνσταντινούπολη (1 φορά το χρόνο).

 

Πηγή: iefimerida.gr

2 σχόλια προς “Orient Express: Το μυθικό τρένο λειτουργεί ακόμη – Ένα πολυτελές 5άστερο όνειρο που ταξεδεύει στην καρδιά της Ευρώπης”

  1.   Παπαφλωράτος Χαράλαμπος είπε:

    Ωραίο άρθρο Ανδρέα. Πρόσθεσα εγώ για σένα φωτογραφία. Ευχαριστώ

Trackbacks/Pingbacks

  1. Review King

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων