16 Απρ 2014

Γιατί να Σπουδάσετε Πληροφορική; (in.gr)

Συντάκτης: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΥΓΟΥΡΗ | Κάτω από: Γενικά

Εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση στην Πληροφορική διοργανώθηκε τον Απρίλιο στην Αθήνα. Στην Get Online Week 2014 στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας οι συμμετέχοντες παραθέτουν τα επιχειρήματα με βάση τα οποία η ενασχόληση με Πληροφορική έχει προοπτική και θα πρέπει να θεωρείται ευκαιρία για απασχόληση και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τα κυριότερα επιχειρήματα είναι:

Η Πληροφορική είναι μια ευχάριστη ενασχόληση με τεράστιες δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης Οι γνώσεις της Πληροφορικής εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της οικονομίας και αποτελούν απαραίτητο εφόδιο για κάθε εργαζόμενο
Η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει τον ισχυρότερο σύμμαχο σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες (startup)
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι το 2015 θα υπάρχουν 500.000 κενές θέσεις εργασίας στον τομέα των ΤΠΕ
H Πληροφορική δεν είναι μόνο προγραμματισμός αλλά ένας ευρύς τομέας με 86 διαφορετικές επαγγελματικές δεξιότητες οι οποίες αντιστοιχούν σε 290 διαφορετικές ειδικότητες
Χρήσιμες ειδικότητες χαρακτηρίστηκαν οι εξής:
Mobile Application Developer, Software Engineer, Systems Analyst/ Network Planner, Business Analyst, Digital Media Specialist, Network Engineer, Enterprise and Systems Architect, Development and Network Engineering Management, Quality Assurance Manager, ICT Security Manager, Hardware Engineer, Test Specialist, Product/Services Manager, ICT Project Manager, Database & Data Center Administrator και Business Information Network Manager.
Υπάρχουν υψηλές αποδοχές στον κλάδο των ΤΠΕ

Η εκδήλωση Get Online Week 2014 έγινε την Τετάρτη 9 Απριλίου στο DEREE-The American College of Greece. Περισσότεροι από 150 μαθητές και φοιτητές παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) ως εθνικός εταίρος της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Get Online Week, σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ>>> in.gr

Ετικέτες: ,

Αφήστε μια απάντηση