ΕΡΓΑΛΕΊΑ WEB ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα 10 καλύτερα web 2.0 εργαλεία για την τάξη

ΖΟΡΚΑΔΗ ΑΛΕΞΙΑ | 26 Νοεμβρίου, 2016 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα 10 καλύτερα web 2.0 εργαλεία για την τάξη

Τα 10 καλύτερα web 2.0 εργαλεία για την τάξη

Η παρακάτω λίστα αφορά τα καλύτερα web 2.0 εργαλεία όπως αυτά ψηφίστηκαν από τους followers του edudemic στο twitter.

Αρκετά από αυτά τα εργαλεία έχουν παρουσιαστεί ή θα παρουσιαστούν και σε ξεχωριστές αναρτήσεις. Η παρακάτω λίστα βασίζεται στο άρθρο το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

  1. BLOGGER: Αποτελεί ένα κορυφαίο Web 2.0. Από την εκπαιδευτική σκοπιά δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συνεργάζονται, να μοιράζονται πληροφορίες, να δημιουργούν περιεχόμενο και να συνδέονται με άλλα κανάλια του όπως το YouTube, podcasts, με άλλα blogs, tweets κλπ και όλα αυτά να γίνονται από μια κεντρική σελίδα.
  2. FOTOFLEXER:  παρέχει έναν online επεξεργαστή εικόνων.
  3. EJUCOMM: ejucomm.com
  4. VOKI: Voki είναι ένας πολύ καλός τρόπος που έχουν οι μαθητές για να μοιράζονται τις γνώσεις τους από ένα θέμα σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Κάνει τους μαθητές οργανώνουν τις σκέψεις τους να επικεντρωθούν στις βασικές λεπτομέρειες.
  5. SKYPE: Το Skype είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να “φέρετε” ομιλητές στην τάξη σας, χωρίς το κόστος της μεταφοράς ή του χαμένου χρόνου μετακίνησης.
  6. POLL ANYWHERE: είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρει ο εκπαιδευτικός τις κινητές συσκευές στην τάξη και για να αποκτήσει πρόσβαση ο μαθητής σε πηγές γνώσης κατά τη διάρκεια συζητήσεων.
  7. PENZU:  Είναι ένα εργαλείο που ενθαρρύνει τους μαθητές να κάνουν online καταγραφές ενώ στη συνέχεια μπορούν να διαμοιράζονται τα στοιχεία αυτά μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  8. EYEJOT: Eίναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε ένα γρήγορο μήνυμα βίντεο.
  9. ANIMOTO: Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να μετατρέπει φωτογραφίες και σύντομα  video clips σε βίντεο.

  1. COLLABORIZE CLASSROOM: Μια δωρεάν συνεργατική εκπαιδευτική πλατφόρμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • terrace

    terrace

    Working Title/Artist: Two Young Girls at the PianoDepartment: Robert Lehman CollnCulture/Period/Location: HB/TOA Date Code: Working Date: 1892

    Digital Photo File Name: DT3131.tif
    Online Publications Edited By Michelle Ma for TOAH 08/24/15