Νοέ 08 2016

Άρθρα του/της ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Π/Ε Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Διήμερο βιωματικό σεμινάριο αφορά το εκπαιδευτικό υλικό για την μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο.(ΚΕΠΡΟΝΑΠ)

Κάτω από: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε εφαρμογή του «Πλαισίου Συνεργασίας Υπουργείου Παιδείας Δ. Β. Μ .Θ . και των Κέντρων Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. για την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας Π /θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης» ( Φ Ε Κ : 434/2011 τ. β.) το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας προτίθεται να υλοποιήσει το ακόλουθο διήμερο βιωματικό σεμινάριο στους εκπαιδευτικούς του Νομού με θέμα : «Γυμνάσιο ερχόμαστε ! η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο».
Το διήμερο βιωματικό σεμινάριο αφορά το εκπαιδευτικό υλικό για την μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Σχεδιάστηκε από τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας των δήμων Ζωγράφου, και «Σταθμός» Καλλιθέας, Μοσχάτου- Ταύρου.
Το υλικό προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομαλή γέφυρα ανάμεσα στο δημοτικό και στο γυμνάσιο, ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες για τον μαθητή, της αναπτυξιακής αλλαγής και της εκπαιδευτικής βαθμίδας. Αποτελεί ένα σύνολο γνώσεων , μια σειρά βιωμάτων που μοιράζονται με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας , την ανάδειξη των δεξιοτήτων του και την εμψύχωση του. Συνιστά ένα ενδιάμεσο χώρο όπου ο μαθητής μπορεί να ενημερωθεί, να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του, να ενισχυθεί και να βοηθηθεί η πορεία της ζωής του.
Συνεπώς μετά το πέρας του σεμιναρίου θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθεί πιλοτικά το πρόγραμμα στους μαθητές.
Το διήμερο βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 10 ωρών θα πραγματοποιηθεί 21 και 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:00-20:00 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του Ν. Πρέβεζας (ΚΕ.ΠΡΟ.ΝΑ.Π.)

Συντονίστρια του βιωματικού σεμιναρίου όπως και για την πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα είναι η κα Πασσατζόγλου Μαρία, Στέλεχος Πρόληψης Ψυχολόγος Msc .

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚE ΠΡΟ ΝΑ Π

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διήμερο βιωματικό σεμινάριο αφορά το εκπαιδευτικό υλικό για την μετάβαση των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο.(ΚΕΠΡΟΝΑΠ)




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.