Το blog μου

Ανδρέας Χατζημηνάς

3ήμερη εκδρομή των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών ομάδων του 3ου Γυμνασίου στα κάστρα της Πελοπονήσου

Απρ 201719

Ημέρα 1η-1η στάση: Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. Στην κεντρική πλατεία στ1την παραλία. Αν βρεθείτε στην Κόρινθο, φροντίστε να το επισκεφθείτε. Η συλλογή παραδοσιακών φορεσιών είναι καταπληκτική. Τα εκθέματα απόκτησαν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της εξαιρετικής ξεναγού μας και των πληροφοριών που μας έδινε για κάθε μια φορεσιά! Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, ευχαριστούμε για όλα!

Ημέρα 1η-2η στάση: Μυστράς. Καιρός ανοιξιάτικος, αλλά με το που μπήκαμε στην Σπάρτη ο τ2Ταΰγετος μας άφησε άφωνους με τα χιόνια του! Στον Μυστρά η άνοιξη ήταν παντού παρούσα, όπως και η ιστορία. Είναι συγκλονιστικό να σκέφτεσαι ότι στην εκκλησία που επισκέπτεσαι, στο συγκεκριμένο σημείο, στεκόταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Δεσπότης του Μυστρά, όταν στέφθηκε τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Είναι εξίσου συγκλονιστικό να σκέφτεσαι ότι στα μέρη που περπατάς έζησαν απλοί, ανώνυμοι άνθρωποι που ήταν κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας.

 

τ3Ημέρα 2η-1η στάση: Στο κάστρο της Μεθώνης με την Ακρόπολή τουτ4 μέσα στη θάλασσα ο ήλιος ήταν ζεστός κι ο αέρας μας χτύπαγε για τα καλά!

Ημέρα 2η-2η στάση: στο κάστρο της Κορώνης. Η πόλη έχει έντονο νησιώτικο ύφος και το κάστρο της έχει αρκετά σπίτια που κατοικούνται.

 

 

Ημέρα 3η: Όλα τα ωραία τελειώνουν. Το πρωί της τρίτης μέρας καθώς σέρναμε τις βαλίτσες μας για να    μπούμε στο πούλμαν δεν ήμασταν και πολύ χαμογελαστοί. Είχαμε όμως κι άλλα να δούμε!

 

τ7Η Πύλος με το κάστρο της ήταν υπέροχη, τα μουσεία στο χώρο του κάστρου ήταν εξαιρετικά (απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να είναι τεράστιο ένα μουσείο για να είναι καλό) και τα δύο σύντομα ντοκυμαντέρ της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων που μας πρόβαλαν μας βοήθησαν να καταλάβουμε πολλά για την επίπονη και επικίνδυνη αρχαιολογική έρευνα στο βυθό. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να φωτογραφίσουμε μέσα στο μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων, παρά μόνο κατά τη διάρκεια της προβολής. Να ξέρετε πάντως ότι είναι καταπληκτικό και ο τρόπος παρουσίασης των εκθεμάτων σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι κι εσύ μέσα στο ναυάγιο. Δεν σας λέω τίποτε άλλο για να μην χαλάσω τη μαγεία όταν το επισκεφθείτε! Να πάτε οπωσδήποτε!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3ήμερη εκδρομή των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών ομάδων του 3ου Γυμνασίου στα κάστρα της Πελοπονήσου    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων