Αγαπημένο μου ιστολόγιο…

Ιούν 2012 15

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, το σχολείο τελείωσε για φέτος. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός…με χαρές, λύπες, φωνές και γέλια! Δεν ξέρω αν μάθαμε όλα όσα έπρεπε, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο είναι το να μορφωθούμε.
Η σωστή ερώτηση λοιπόν είναι αν μορφωθήκαμε! Τι σημαίνει μόρφωση όμως;
Δεν θα στο πω εγώ, το έχει πει πολλά χρόνια πριν ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, Σωκράτης.

Δείτε λοιπόν παρακάτω τι σημαίνει μόρφωση!
Κάτι τελευταίο, που θέλω να θυμάστε!
Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Ιούν 2012 14

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, σήμερα κλείσαν τα σχολεία! Μπορεί να μην ήμουν δίπλα στους μαθητές μου τις πρώτες 2-3 και την τελευταία μέρα, αλλά προσπάθησα να είμαι δίπλα τους όλη την υπόλοιπη χρονιά!
Την τελευταία μέρα τους έδωσα ένα dvd με ένα video που έφτιαξα με μερικές από τις στιγμές της φετινής σχολικής χρονιάς!
Την τελευταία ώρα της μέρας, που είχαμε παίξει με τα νερά, είχαμε κάνει το πρώτο μας μπάνιο στο σχολείο και χρειάστηκε να βγάλουμε τις μπλούζες μας που ήταν μούσκεμα, το είδαμε όλοι μαζί στην τάξη.
Όσο έβλεπαν το βιντεάκι, εγώ κοιτούσα τα προσωπάκια τους με αγωνία, για να δω αν τους αρέσει!
Δεν θα σου πω αν τους άρεσε, μπορείς να το δεις και μόνος σου!
Καλό Καλοκαίρι!

Ιούν 2012 13

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, αυτές ήταν οι τελευταίες μέρες της σχολικής μας χρονιάς! Το καλοκαίρι “έχει μπει” για τα καλά και η θάλασσα μας καλεί! Οι τελευταίες μέρες στο σχολείο είχαν λίγο απ’όλα: επαναλήψεις, χειροτεχνίες, πρόβες, την γιορτή λήξης του σχολικού έτους και φυσικά το “ξεστόλισμα και άδειασμα” της τάξης μας!
Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, δημιουργήσαμε και θυμηθήκαμε όλα όσα μάθαμε φέτος!

Ιούν 2012 13

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, χθες το απόγευμα έγινε η τελική μας γιορτούλα. Οι μαθητές είχαν ετοιμάσει ένα μικρό θεατρικό με θέμα: οι πλαστικές σακούλες! Ήθελαν να μάθει όλος ο κόσμος το κακό που κάνουν οι πλαστικές σακούλες. Ήταν καταπληκτικοί! Στο τέλος μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια για τις πλαστικές σακούλες!

Ιούν 2012 12

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, σήμερα κυκλοφόρησε η εφημερίδα του σχολείου μας: 10’λογος! Οι μαθητές της τάξης διάβασαν όλα τα άρθρα – ακόμα και τα δικά τους – με μεγάλο ενδιαφέρον. Παρακάτω μπορείς και εσύ να διαβάσεις την εφημερίδα μας!

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ιούν 2012 12

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, πριν από λίγες μέρες λάβαμε από την παιδική HELMEPA το ενημερωτικό υλικό της (αφίσες) και σήμερα το μοιράσαμε και το τοποθετήσαμε σε εμφανή σημεία, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία. Ήταν μία υπέροχη δραστηριότητα και τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά! Μπράβο!

Ιούν 2012 11

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, μέσα στις δράσεις της Helmepa υπήρχαν και δύο πειράματα! Το ένα πείραμα μας ζητούσε να εξετάσουμε το πόσο εύκολα μπορούμε να καθαρίσουμε τη θάλασσα από μια πετρελαιοκηλίδα και το άλλο να εξετάσουμε τον κύκλο του νερού. Οι ομάδες της τάξης μας αποφάσισαν να τα κάνουμε και τα δύο και έτσι η τελευταία Δευτέρα μας ήταν μια μέρα αφιερωμένη στα πειράματα!

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ιούν 2012 09

Aγαπημένο μου ιστολόγιο, κάτι ετοιμάζει το σχολείο μας…. Μελέτησε προσεχτικά τα παρακάτω στοιχεία και κάτι θα καταλάβεις! Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα όμως! Σε περιμένουμε!!!

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ιούν 2012 08

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, μπορείς να μαντέψεις τι είναι αυτό το δέμα που λάβαμε σήμερα;

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ιούν 2012 06

Αγαπημένο μου ιστολόγιο, το τελευταίο ποίημα που είχε το βιβλίο μας ήταν “Τα τζιτζίκια”. Το ζωγραφίσαμε, το χορέψαμε και τώρα όλο το καλοκαίρι όποτε ακούμε τα τζιτζίκια θα το σκεφτόμαστε και θα μας λένε πάντα: “Ζει, ζει, ζει, ζει, ζει!!!”.