ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Κάθε Σεπτέμβρη η ξεγνοιασιά των διακοπών εγκαταλείπεται και τη θέση της παίρνει η ενεργός συμμετοχή στα μαθητικά καθήκοντα.2α

Η Δευτέρα 12η Σεπτεμβρίου φέτος ήταν η ημέρα κατά την οποία οι μαθητές των σχολείων σφράγισαν με την παρουσία τους την έναρξη της μαθητικής περιόδου.

Έτσι λοιπόν και φέτος τα ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας άνοιξαν τις πόρτες τους να υποδεχτούν τους νέους και παλιούς μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί κι αυτοί με τη σειρά τους, έδωσαν το παρόν τους. Και τι ωραιότερη στιγμή απ’ την πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών! Γέμισε το προαύλιο της Ελληνικής Κοινότητας από φωνές, γέλια και φιλοφρονήσεις.

Παρόντες σε αυτή την πρώτη μέρα  της μαθητικής περιόδου, οι4α θεσμικοί αντιπρόσωποι μαζί με τους ιερωμένους, που πραγματοποίησαν τον αγιασμό και ευχήθηκαν καλή πρόοδο με υγεία στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά. Τον αγιασμό της νέας μαθητικής περιόδου τέλεσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πηλουσίου και Πατριαρχικός Επίτροπος κ. Νάρκισσος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας και εκπαιδευτικός Πάνος Γαζής.

4βΠαραβρέθηκαν ο Γενικός  Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης με τη σύζυγό του, ο  κ. Ανδρέας Βαφειάδης Αντιπρόεδρος Α΄ της ΕΚΑ και Έφορος των Σχολείων Αλεξανδρείας, ο Πλοίαρχος κ. Κώστας Βαρουξής με τη σύζυγό του, η Πρόεδρος του  Λυκείου Ελληνίδων κα. Αλίκη Αντωνίου,  η κα Σταυρούλα Σπανούδη Διευθύντρια του Παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, η  Διευθύντρια του Αβερώφειου Γυμνασίου Λυκείου, ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγας Διευθυντής Πρατσίκειου Δημοτικού και όλοι οι εκπαιδευτικοί (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) και αρκετοί γονείς.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πηλουσίου και Πατριαρχικός Επίτροπος κ. Νάρκισσος, μίλησε με λόγια όμορφα και ελπιδοφόρα ενώ παράλληλα  ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή χρονιά με υγεία και να τους βοηθήσει ο Θεός να επιτύχουν στους στόχους τους. Μετέφερε δε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου και τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας που βρίσκεται σε επίσκεψη στην Μαδαγασκάρη.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Γενικού Πρόξενου κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, του κ. Ανδρέας Βαφειάδης Αντιπρόεδρος Α΄ της ΕΚΑ και Έφορος των Σχολείων Αλεξανδρείας, που δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του, ως αρμοδίου Εφόρου, για οποιοδήποτε ζήτημα ή πρόβλημα προκύψει στα σχολεία, που απαιτεί επίλυση.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση