Οι μαθητές του Αβερωφείου της ΕΚΑ ενσάρκωσαν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης – Ελάχιστος φόρος τιμής στο 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία μοναδική συλλογή από μικρά μονόπρακτα έδωσαν οι μαθητές του Αβερωφείου Γυμνασίου-Λυκείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ενσαρκώνοντας με συγκινητικό τρόπο τους μεγαλύτερους ήρωες του Αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Πηγή Άρθρου (Σύνδεσμος)

Ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας και η Ορθοδοξία τίμησαν τα 200 χρόνια από το 1821, στον 165χρονο ναό του Ευαγγελισμού (ΦΩΤΟ)

Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821!

Εκατόν εξήντα πέντε ακριβώς χρόνια από τα εγκαίνια του ομορφότερου παροικιακού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας!

Και εδώ, 25 Μαρτίου του 2021, όλος ο Ελληνισμός της Πόλεως του Μ. Αλεξάνδρου έδωσε το δυναμικό παρών στη μεγάλη διπλή εορτή, της Ορθοδοξίας και του Έθνους.

Δίκαια, λοιπόν, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος συνέδεσε και «ένωσε» τους δύο μεγάλους ύμνους της πατρίδας μας: τον Εθνικό μας Ύμνο με τον Ύμνο προς την Παναγία μας «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…» εκπλήττοντας ευχάριστα όλο το εκκλησίασμα αλλά και αναδεικνύοντας το πόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι είναι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.

Πηγή άρθρου (Σύνδεσμος)

Ο εσπερινός του Ευαγγελισμού στον ομώνυμο ναό της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, 200 έτη μετά το 1821 (FOTO,VIDEO)

Σε κλίμα κατάνυξης, στον περικαλλή ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του, επί τη μεγάλη εορτή τόσο της χριστιανοσύνης όσο και του Έθνους, 200 χρόνια μετά το 1821 και 165 έτη μετά τα εγκαίνια της εκκλησίας.

Της ακολουθίας προέστη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, παρουσία του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού και του Ιερού κλήρου.

Πηγή Άρθρου (Σύνδεσμος)

Την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, η πασχαλινή εορταγορά του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας, στον Άγιο Σάββα

Για άλλη μία χρονιά, το Λύκειο Ελληνίδων Αλεξανδρείας, πραγματοποιεί την πασχαλινή εορταγορά, την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, στον Άγιο Σάββα. Η Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου […] Πηγή – περισσότερα: https://ekalexandria.org/el/2021/04/16/tin-kyriaki-ton-vaion-i-pasxalini-eoartagora-toy-lykeioy-ellinidon/

Πολιτική Παιδεία Α΄ Λυκείου

Σχολείο: Αβερώφειο Αλεξάνδρειας Τάξη: Α’ Λυκείου Μάθημα: Πολιτική Παιδεία Εκπαιδευτικός: Λίνα Κηροποιού Στα πλαίσια  του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας της Α’ λυκείου οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε για το β’ τετράμηνο μια εργασία. Έχουμε επιλέξει να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα στην οποία θα παρουσιασουμε τις δραστηριότητες του τμήματός μας στο μάθημα αυτό. Για την ενότητα «Αξίωμα του πολίτη – ενεργός πολίτης» του 7ου κεφαλαίου επιλέξαμε  το διήγημα  του Άντον Τσέχωφ «Ένας αριθμός» από το βιβλίο της β’ γυμνασίου………

Περισσότερα……..(Σύνδεσμος)

Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε στο Κάιρο η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια με με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Στην ατζέντα […] Πηγή – περισσότερα: https://ekalexandria.org/el/2021/04/18/synantisi-dendia-shoukry-sto-cairo/

Τη Στήλη του Πομπήιου και τις κατακόμβες επισκέφθηκαν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Αβερωφείου της ΕΚΑ (ΦΩΤΟ)

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου του Αβερώφειου Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, εκπαιδευτική εκδρομή, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν, συνοδευόμενοι από τις κυρίες εκπαιδευτικούς Λίνα Κηροποιού και Θεοδώρα Βότη, τη Στήλη του Πομπήιου, το Σεράπειο και τις κατακόμβες.

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία που σηματοδοτούν τη συνάντηση και την εναρμόνιση των τεσσάρων πολιτισμών (αιγυπτιακός, ελληνιστικός, ρωμαϊκός και χριστιανικός).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκονται οι κατακόμβες ανήκε στον Έλληνα ευεργέτη Σαλβάγο, του οποίου ο τάφος δεσπόζει στον αρχαιολογικό χώρο.

Με το πέρας της βιωματικής αυτής επίσκεψης, οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο τους, ευελπιστώντας και σε άλλες εκπαιδευτικές εξορμήσεις παρόμοιου ενδιαφέροντος στο μέλλον.

Πηγή Άρθρου (Σύνδεσμος)