"Ασκαρδαμυκτί"

Άρθρα για 11, Φεβρουάριος 2014

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5η συνάντηση. Ομάδες τροφίμων. “Ψωμί, άλλα δημητριακά και πατάτες”

4 Δεκεμβρίου 2013 Τα παιδιά μελετούν την πρώτη ομάδα τροφών.Το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πηγή ενέργειας πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. “Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία καλλιεργήσιμων φυτών για τη διατροφή του ανθρώπου . Από αυτά παράγεται ένα από τα βασικότερα είδη της ανθρώπινης διατροφής, το ψωμί.” Μουσείο Λούλη “από… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λογοτεχνία και διατροφή
11 Φεβ 2014

Λογοτεχνία και διατροφή

Συντάκτης: avatangelo | Κάτω από: ΤΑΞΗ Γ΄

4η συνάντηση – 2 Δεκεμβρίου 2013 “Ο Μάγειρας του Μαγεμένου Τσίρκου” του Ευγένιου Τριβιζά είναι ένα πολυδιάστατο βιβλίο. Ο αγαπημένος “ποιητής των παραμυθιών” όπως τον αποκαλεί ο Γ. Μπαμπινιώτης, “ο γοητευτικός συγγραφέας που αντλεί εικόνες, ρυθμούς και χρώματα από την αυθεντική παιδική ψυχή” όπως γράφει ο Κ. Γεωργουσόπουλος κατορθώνει να μαγέψει τους μικρούς αναγνώστες του… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3η συνάντηση. “Το πρώτο μας πρωινό”

Στις 27 Νοεμβρίου τα παιδιά έφαγαν το πρώτο τους πρωινό στην τάξη. Η επιλογή των τροφίμων ήταν ελεύθερη.Μετά το γεύμα ακολούθησε συζήτηση.