"Ασκαρδαμυκτί"

Άρθρα για Φεβρουάριος, 2014

27 Φεβ 2014

8η συνάντηση. “2ο πρωινό στην τάξη”

Συντάκτης: avatangelo | Κάτω από: ΤΑΞΗ Γ΄

Στις 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε το δεύτερο υγιεινό πρωινό στην τάξη. Ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων συνθέτουν το πρωινό μας ξεκίνημα. Πάρτε κι εσείς μια μικρή γεύση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
27 Φεβ 2014

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συντάκτης: avatangelo | Κάτω από: ΤΑΞΗ Γ΄

   

Στις 15 Ιανουαρίου 2014 Δροσερή και πολύχρωμη η συνάντησή μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να  συζητήσουμε για τη διατροφική αξία των φρούτων και τη θέση που κατέχουν στο πρωινό γεύμα. Τα παιδιά  μίλησαν για τα αγαπημένα τους φρούτα και  τα ζωγράφισαν.

  13 Ιανουαρίου 2014  Ο Χρήστος – Παναγιώτης  Σίκαλος  και η οικογένειά του μας ετοίμασαν μια σπιτική και υγιεινή βασιλόπιτα . Τυχερός ο Σταμάτης Βαγγέλης

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5η συνάντηση. Ομάδες τροφίμων. “Ψωμί, άλλα δημητριακά και πατάτες”

4 Δεκεμβρίου 2013 Τα παιδιά μελετούν την πρώτη ομάδα τροφών.Το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πηγή ενέργειας πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. “Τα δημητριακά είναι η σπουδαιότερη κατηγορία καλλιεργήσιμων φυτών για τη διατροφή του ανθρώπου . Από αυτά παράγεται ένα από τα βασικότερα είδη της ανθρώπινης διατροφής, το ψωμί.” Μουσείο Λούλη “από… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λογοτεχνία και διατροφή
11 Φεβ 2014

Λογοτεχνία και διατροφή

Συντάκτης: avatangelo | Κάτω από: ΤΑΞΗ Γ΄

4η συνάντηση – 2 Δεκεμβρίου 2013 “Ο Μάγειρας του Μαγεμένου Τσίρκου” του Ευγένιου Τριβιζά είναι ένα πολυδιάστατο βιβλίο. Ο αγαπημένος “ποιητής των παραμυθιών” όπως τον αποκαλεί ο Γ. Μπαμπινιώτης, “ο γοητευτικός συγγραφέας που αντλεί εικόνες, ρυθμούς και χρώματα από την αυθεντική παιδική ψυχή” όπως γράφει ο Κ. Γεωργουσόπουλος κατορθώνει να μαγέψει τους μικρούς αναγνώστες του… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3η συνάντηση. “Το πρώτο μας πρωινό”

Στις 27 Νοεμβρίου τα παιδιά έφαγαν το πρώτο τους πρωινό στην τάξη. Η επιλογή των τροφίμων ήταν ελεύθερη.Μετά το γεύμα ακολούθησε συζήτηση.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2η συνάντηση. Τα παιδιά δημιουργούν τις ομάδες τους

Στις 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση. Τα παιδιά επέλεξαν το παιχνίδι “τυφλόμυγα” για να δημιουργήσουν τις ομάδες τους.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 13 Νοεμβρίου. Πρώτη συνάντηση- επιλογή θέματος- συμβόλαιο ομάδας

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου είχαμε την πρώτη μας συνάντηση. Επιλέξαμε το θέμα “Ώρα για υγιεινό πρωινό στο σχολείο”  και υπογράψαμε το συμβόλαιο συνεργασίας. “Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας γιατί είναι απαραίτητο για τη καλή λειτουργία του οργανισμού μας και για την πραγματοποίηση όλων των δραστηριοτήτων  μας.”