Εγγραφές στα νηπιαγωγεία για το Σχ. έτος 2020 – 2021

Οι εγγραφές νηπίων προνηπίων που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας και εφεξής, γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου από τις 15 έως και τις 30 Μαΐου 2020.
Διαδικασία εγγραφής νηπίων που δεν έχουν φοιτήσει σε δημόσιο νηπιαγωγείο:

1. Οι γονείς/κηδεμόνες, μπαίνουν στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) με τους κωδικούς του taxisnet.

2. Στη συνέχεια οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκει το νήπιο/προνήπιο ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας τους και συμπληρώνουν τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους.

3. Συμπληρώνουν:
α) τα στοιχεία του νηπίου – προνηπίου.
β) Τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους (οδός- αριθ-μός-δήμος-ταχυδρομικός κώδικας), την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Δ.Ε.Κ.Ο.), μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.
γ) Τα στοιχεία άλλων τέκνων που φοιτούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα εφόσον υπάρχουν.
δ) Αν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής.
ε) Τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση προς και από τη σχολική μονάδα.

4. Επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
Τα δικαιολογητικά για τις περιπτώσεις γ’ και δ’ προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός της προθεσμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/τρια ή ο/η Προϊστάμενος/νη του νηπιαγωγείου.

Γ) Αφού η αίτηση γίνει αποδεκτή, προσκομίζονται μόνο με ραντεβού στο νηπιαγωγείο τα παρακάτω δικαιολογητικά

1. Αίτηση εγγραφής (μπορείτε να την παραλάβετε από το νηπιαγωγείο)
2. Δικαιολογητικά για την φοίτηση στο ολοήμερο προαιρετικό πρόγραμμα ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων)
3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας (μπορείτε να το παραλάβετε από το νηπιαγωγείο)
4. Βιβλιάριο Υγείας Μαθητή/τριας
5. Γνωμάτευση ΚΕΣΥ ή δημόσιου ιατροπαιδαγωγικού κέντρου σε περίπτωση μαθητή/τριας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση
μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο νηπιαγωγείο, αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου στο τηλέφωνο του νηπιαγωγείου 2551088977 καθημερινά 9:00 – 10:30

Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα.
Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής για Κηδεμόνες V2