«Παγκόσμια Ημέρα αναπηρίας 3 Δεκεμβρίου»

Εδώ μπορείτε να δείτε σε μορφή προβολής παρουσίασης powerpoint, την παρουσίαση «Παγκόσμια Ημέρα αναπηρίας 3 Δεκεμβρίου» που ετοίμασε και παρουσίασε στο μάθημα της τηλεκπαίδευσης η κυρία Δέσποινα Μιχαηλίδου, εκπαιδευτικός ΕΒΠ του σχολείου μας,  σε συνεργασία με το μαθητή μας Χρήστο.

Παγκόσμια ημέρα αναπηρίας 3 Δεκεμβρίου 

Επίσης μπορείτε να δείτε: 1) Ταινία μικρού μήκους για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία ” βλέπω … νιώθω….ακούω”  https://video.link/w/auY4b

Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους από τις σχολικές μονάδες: Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας & 48ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών  για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία – συμμετοχή στις δράσεις του ΥΠ. Π. Ε.Θ ” Η τέχνη στην εκπαίδευση”.

2)  Μήνυμα Ζωής

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρηκόων της Πάτρας και έγινε τραγούδι στη νοηματική και την ομιλούμενη γλώσσα, χάρη σε μία  συνέργεια με το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Η ιδέα, οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Γιώργο Παράμερο. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρηκόων είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», η οποία ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. το 2010.

3) Μια αιθέρια αγκαλιά

Μια αιθέρια αγκαλιά (3o Βραβείο Παραγωγής Τραγουδιού)- Make-A-Wish.  “Μια αιθέρια αγκαλιά” δίνουν μαθητές από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας και  το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με  εγκεφαλική  παράλυση στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ στην Αργυρούπολη. Μέσα από ένα τραγούδι και κοινές δράσεις  ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν τις δικές τους ευχές για ελπίδα, συνύπαρξη και αγάπη σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Το βίντεο έγινε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω»  και  των δράσεων που προτείνει το  Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.