Η «εξυγίανση» και η ΑΕΚ διέλυσαν το ποδόσφαιρο μας

Έχει την πλάκα της η κουβέντα για… την εξυγίανση και οι ειρωνείες. Προφανώς κάποιοι πιστεύουν στ’ αλήθεια, πως όλες οι μνήμες και τα βιώματα από τους βιασμούς του ποδοσφαίρου, μέχρι και πέρσι το φθινόπωρο, έχουν σβηστεί από το μυαλό μας.
Και διαμαρτύρονται. Και μιλάνε για εύνοια.
Σε ένα πρωτάθλημα που οι «ευνοημένοι», αυτοί που «ελέγχουν» την διαιτησία, έχουν πάρει από δύο πέναλτι ο καθένας (από τόσα έχουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και ο «αδικημένος», έχει πάρει επτά! Τόσα έχει πάρει ο Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Η δε ΑΕΚ, έχει να πάρει πέναλτι, από αυτό με την Λαμία στο Περιστέρι, δηλαδή εδώ κι έξι αγωνιστικές. Ναι, αυτό το πέναλτι, που σωστά προβλέψαμε πως… θα το πληρώσει με αίμα. Η… ευνοημένη ΑΕΚ. Που έχει 39 κίτρινες κατά, ενώ… ο αδικημένος Ολυμπιακός, έχει 31. Κάθεσαι και βλέπεις την ΑΕΚ ας πούμε και ξέρεις πως ό,τι και να γίνει θα κερδίσει, επειδή ελέγχει την ΕΠΟ και την διαιτησία. Πως θα πάρει οπωσδήποτε πέναλτι ή θα γίνει κάτι άλλο και θα κερδίσει. Λεπτομέρεια πως δεν έχει κερδίσει στα Γιάννινα, στην Τρίπολη, στην Ξάνθη, τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, στην Λεωφόρο. Στα 5 από τα 11 ως τώρα παιχνίδια της. Πως δεν πήρε… μισό σφύριγμα, έτσι για να ξεκολλήσει μια φορά βρε παιδί μου. Όπως γίνεται με τους ευνοημένους, αυτούς που ελέγχουν. Είναι τόσο εξωφρενική δε η εύνοια της ΑΕΚ, άρα και δικαιολογημένες οι ειρωνείες για την εξυγίανση, που αυτή την στιγμή υπάρχουν 13, ναι 13 ομάδες στο πρωτάθλημα, που έχουν δεχτεί λιγότερες κίτρινες, από την ομάδα του «χαλίφη» – Μελισσανίδη. Έχει μόνο μία λιγότερη από την Λάρισα του Κούγια και τρεις από τον Παναιτωλικό. Ακόμη και από τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν έξι ομάδες με λιγότερες κίτρινες και μία με ίδιες… Που είναι εκείνη η ωραία σεζόν 2012-13, η πρώτη της διοίκησης Σαρρή στην ΕΠΟ, που ο Ολυμπιακός είχε πάρει 29 κίτρινες σε όλο το πρωτάθλημα και ο επόμενος, ο Πανθρακικός, είχε 61;;; Που είναι εκείνη η εξαιρετική σεζόν 2013-2014 που ο Ολυμπιακός είχε 37 κάρτες και ο επόμενος ΠΑΣ, είχε 67;;; Που είναι εκείνη η αξέχαστη σεζόν 2014-2015, όταν ο Ολυμπιακός είχε 49 κάρτες, λιγότερες είχε μόνο η Νίκη Βόλου που είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν από 89 και 83 αντίστοιχα; Αυτό που πραγματικά προκαλεί απογοήτευση, είναι η προσπάθεια άλλων, που δεν θεωρούνται ή τέλος πάντων θέλουν να φαίνονται «μη χρωματισμένοι», να κάνουν συμψηφισμούς, με το όργιο που ζούσαμε.