Μαρ 10 2011

Άρθρα του/της ΑΡΕΤΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥΔΗ

>ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ

>

Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν διαθεματική εργασία με θέμα: “Το σχολείο στο χώρο και στο χρόνο”. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν από μια πτυχή του ζητήματος. Μια ομάδα ασχολήθηκε με την εκπαίδευση στην αρχαία Ελλάδα, μια άλλη με την εκπαίδευση στα βυζαντινά χρόνια, και μια τρίτη με το εκπαιδευτικό σύστημα στη σύγχρονη Ελλάδα. Οι μαθητές της τέταρτης ομάδας έκαναν έρευνα για τα σχολεία του τόπου τους στο παρελθόν και τα παιδιά της πέμπτης ομάδας ασχολήθηκαν με το Γυμνάσιο Παλαιόχωρας, όπως το βιώνουν σήμερα. Τέλος, μια έκτη ομάδα μας “ταξίδεψε” σε σχολεία ευρωπαϊκών χωρών: στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Για την εκπόνηση της εργασίας, οι μαθητές συνεργάστηκαν με τις καθηγήτριές τους στα μαθήματα της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και των Ξένων Γλωσσών.
Η εργασία παρουσιάστηκε με λογισμικό παρουσιάσεων (Power Point) στην ολομέλεια της τάξης και με επισκέπτες τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Το αποτέλεσμα της δουλειάς δέχθηκε πολύ καλές κριτικές.
Μπράβο παιδιά. Κι εις ανώτερα!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *