atmatzidou's blog

Δημιουργία Ιστολογίου – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Αποτελέσματα Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019

Δεκ 201918

Η Ελλάδα στον 7ο ουρανό της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής παγκοσμίως!

Στη 16ηΟλυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, στην Ουγγαρία με 74 συνολικά συμμετέχουσες χώρες, οι Ελληνικές ομάδες κατέκτησαν:

  1. στη Regular κατηγορία Δημοτικού κατακτήσαμε τη 3η θέση,
  2. στη Regular κατηγορία Λυκείου την 7η θέση,
  3. στην Open κατηγορία Δημοτικού τη 2η θέση,
  4. στην Open κατηγορία Γυμνασίου τη 2η θέση,
  5. στην Open κατηγορία Λυκείου την 4η θέση,
  6. στο ποδόσφαιρο κατακτήσαμε τη 2η θέση, παίζοντας στον τελικό και
  7. στη φοιτητική κατηγορία καταλάβαμε την 9η θέση.

Αναλυτικά,

  • Στην κατηγορία Open κατακτήσαμε δύο ασημένια μετάλλια στο δημοτικό με την ομάδα Infinite Code και προπονήτρια την Πωλίνα Πλουμιδάκη από τα Τοσίτσεια – Αρσάκεια Εκάλης, καθώς και στο Γυμνάσιο με την ομάδα SmartBirds και προπονητή τον Πάνο Βέρρα από την Πάτρα (Πειραματικό Γυμνάσιο Λάγγουρα και 2ο Γυμνάσιο Πατρών). Επίσης, στο Λύκειο, η ομάδα Minders με προπονητή τον Τίμο Τρυφωνίδη από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση Αττικής κατετάγησαν 4οι παγκοσμίως!

Η κατηγορία Open έχει εκθεσιακό χαρακτήρα ζητώντας από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση με βάση ένα δοσμένο θέμα, που φέτος ήταν Smart Cities. Οι τρεις διακριθείσες ελληνικές ομάδες καλέστηκαν να επιδείξουν υλοποιήσιμα projects που θα οδηγούσαν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

  • Στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ WRO Football, η καλαματιανή ομάδα BitBot με μαθητές Λυκείου και προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο, κατέλαβε τη 2η θέση στον τελικό, χάνοντας από την ομάδα του Μακάο, κερδίζοντας όμως το ασημένιο μετάλλιο!
  • Στην απαιτητική κατηγορία Regular κατακτήσαμε χάλκινο μετάλλιο στα δημοτικά με την ομάδα Jobi Team και προπονητή τον Κώστα Τσατσαρώνη. Επίσης, 7η στα Λύκεια κατετάγη η ομάδα Teamwork Optimum από το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου με προπονητή τον Ανέστη Βοβό. Στη δημοφιλή αυτή κατηγορία την Ελλάδα εκπροσώπησαν επάξια και άλλες τρεις ομάδες: Teamwork Happiness στο Δημοτικό (63η θέση παγκοσμίως), Youngbloods και Teamwork Dream στο Γυμνάσιο (61η και 78η θέση αντίστοιχα).
  • Τις επιτυχίες ολοκλήρωσε η φοιτητική ομάδα ESDA Lab από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου η οπoία κατετάγη 9η στην κατηγορία της.

Κατηγορία Open
Η κατηγορία  έχει εκθεσιακό χαρακτήρα και ζητά από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση, με βάση ένα δοσμένο θέμα. Κατά την ημέρα του αγώνα οι ομάδες παρουσιάζουν στους κριτές το έργο τους, καθώς και ένα ολοκληρωμένο portfolio που το συνοδεύει.

Κατηγορία Regular
Η απαιτητική κατηγορία Regular αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή για τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Σε αυτή την κατηγορία οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν τα ρομπότ τους κατά την ημέρα του διαγωνισμού, καθώς και να κάνουν επί τόπου αλλαγές στον προγραμματισμό, με βάση έναν κανόνα – έκπληξη που τίθεται κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας.

Κατηγορία WRO Football
Η κατηγορία WRO Football αποτελεί ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό παιχνίδι, με τα ρομπότ των ομάδων να παίζουν ποδόσφαιρο. Κάθε χρόνο εισάγονται μικρές αλλαγές στο παιχνίδι, έτσι ώστε να παρακινηθούν οι μαθητές να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τα ρομπότ τους.

Περισσότερες πληροφορίες: https://wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2019-αποτελέσματα/

από κάτω από: Εκπαιδευτική Ρομποτική| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποτελέσματα Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων