ΚουραμπιέδεςΥλικά:
1 κιλό βούτυρο αγνό
2 φλυτζάνες λάδι όχι γεμάτες
700 γραμ. αμύγδαλα τα μισά ξεφλουδισμένα,
κομμένα στενόμακρα και καβουρδισμένα στο φούρνο.
1 φλυτζανάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλλα
2 αυγά το ένα ασπράδι
όσο αλεύρι σηκώσει να γίνουν σκληροί
μια πρέζα αλάτι
ένα κιλό άχνη ζάχαρη.
Τρίβουμε το λάδι με κούπα λεμόνι να φύγει η λαδιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και συγχρόνως όλα τα υλικά. Αλεύρι λίγο-λίγο για να κανονίσουμε το ζυμάρι να γίνει σκληρό. Τους πλάθουμε σε διάφορα σχήματα (στενόμακρους, στρογγυλούς με ποτήρι στρογγυλούς και τους μοιράζουμε σε τρία και τραβούμε με τα δυο δάχτυλα ζύμη και γίνονται σαν μαργαρίτες). Ψήνονται στους 200 βαθμούς σχεδόν 1 ώρα.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.