Αστερόπη

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

Θεατρική παράσταση “Μια φορά κι ένα φτερό”

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές των Α΄, Β΄και Γ΄τάξεων παρακολούθησαν στον χώρο του σχολείου μας τη θεατρική παράσταση “Μια φορά κι ένα φτερό”.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Το κείμενο που υπογράφουν οι ίδιοι οι Hippo είναι εμπνευσμένο από το έργο του Νίκου Τσιώτσου “Η Πεντάμορφη και ο Σκώρος”, καθώς οι δύο ήρωες του έργου είναι μια πανέμορφη πεταλούδα που ζει στο φως και τον ήλιο και τη θαυμάζουν όλοι στο λιβάδι, και ο σκώρος, που ζει μέσα σε ντουλάπες, στο σκοτάδι και τρέφεται από μάλλινες ίνες που… έχουν βιταμίνες, όπως μας λέει ο ίδιος.

Το θέμα της παράστασης είναι η αυτογνωσία μέσα από την αγάπη για τον άλλο. Δύο αταίριαστοι και αντιφατικοί κόσμοι έρχονται σε επαφή, μπλέκονται και ενώνονται μέσα από τη δύναμη της αγάπης. Μέσα σε μία μέρα, όσο δηλαδή διαρκεί και η βραχεία ζωή της πεταλούδας, οι ήρωές μας θα ζήσουν πολλές περιπέτειες, θα γελάσουν, θα κλάψουν και θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον άλλο. Το σκοτάδι αδιανόητο για την Πέρη, το φως επικίνδυνο για τον Φάνη. Θα καταφέρουν οι ήρωές μας να βρουν έναν κοινό τόπο να ζήσουν μαζί;

Η ομάδα Hippo δημιουργεί μια σύγχρονη ρομαντική κωμωδία, μέσα από μια ιστορία αυτοθυσίας, γενναιοψυχίας και αγνού έρωτα, όπου το κωμικό στοιχείο εναλλάσσεται με το δραματικό. Σωματικό θέατρο, μουσική, χορός και τραγούδι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με γρήγορο, σφιχτό ρυθμό, αισθητική αρτιότητα και υψηλή ψυχαγωγική αξία.

Ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι.

Διαφάνεια1

Διαφάνεια2



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. TrackBack URI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *