ΚΟΛΟΜΠΑΡΟΠΙΤΑ

Δημοσιευμένο στις 14 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία: Τοπικές Συνταγές από Asterios

Αυτή η πίτα γίνεται με πράσινα κολοκύθια, είναι τα ίδια με αυτά που τρώμε τηγανητά αλλά τα έχουμε αφήσει να μεγαλώσουν λίγο περισσότερο.

Πρώτα καθαρίζουμε το κολοκύθι από τη φλούδα και μετά το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Αφαιρούμε τα σπόρια και κρατάμε το σκληρό μέρος. Αφού τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά.

Αφού στραγγίσουν καλά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ρύζι, δύο φλιτζάνια ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.

Αμέσως μετά παίρνουμε ένα ταψί και λαδώνουμε όλη την επιφάνεια πολύ καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε τόσο αλεύρι μέχρι να καλυφθεί πολύ καλά όλη η λαδωμένη περιοχή. Αφού αλευρώσαμε το ταψί ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί που κάναμε με το τριμμένο κολοκύθι, το ρύζι και την κανέλα.

Μετά, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε 3 αυγά και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο, τα ανακατεύουμε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να γίνουν χυλός.

Το μίγμα αυτό το ρίχνουμε στο ταψί μας πάνω από το κολοκύθι ώστε όταν  ψηθεί να δημιουργήσει μια κρούστα, σαν φύλλο.

Το βάζουμε στους 200 °C  στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.

Όταν ψηθεί και το βγάλουμε από το φούρνο το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια η συνέχεια είναι γνωστή………..

 

Καλή όρεξη




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *