Ψήμα

Δημοσιευμένο στις 5 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία: Τοπικές Συνταγές,Χωρίς κατηγορία από Asterios

Ψήμα

Υλικά:

2,5 κιλά κατσικάκι ή αρνάκι

1 συκωταριά αντίστοιχα

2,5 κούπες ρύζι καρολίνα

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο, λίγο δυόσμο

Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, σκόρδο.

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά, την αχνίζουμε και την κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι τη συκωταριά με τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια, ενώ προσθέτουμε και λίγο άνηθο και δυόσμο. Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού δέσουν, ρίχνουμε το ρύζι με 2  κούπες νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.

Όταν σιγοβράσουν χύνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί μαζί με το κρέας  αφού ήδη το έχουμε αλατοπιπερώσει και λίγο σκόρδο, συμπληρώνοντας λίγο νερό και λάδι.

Το βάζουμε στο φούρνο στους 220ο C για περίπου 2 ώρες. Στη 1 ώρα περίπου ανοίγουμε το φούρνο και γυρίζουμε το κρέας ώστε να σιγοψηθεί και από την άλλη μεριά.

 

Αφού έρθει το επιθυμητό  αποτέλεσμα βγάζετε το ταψί από το φούρνο και με λίγο καλό κρασάκι θα περάσετε καλά.

 

Υπάρχουν φυσικά και μικρές παραλλαγές σχετικά με τα αρωματικά όπως πιπεριά, μπαχαρικά, βάγια, σάλτσα ή όχι, αλλά φυσικά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο, να έχουμε όρεξη και καλή διάθεση.

 

Καλή όρεξη.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *