LOCAVORISM 1η κινητικότητα- La Rochelle, Γαλλία (17/11/2019-22/11/2019)

Στην La Rochelle της Γαλλίας μετακινήθηκαν για 5 ημέρες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπάκτου στο πλαίσιο της 1ης διακρατικής συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Agir maintenant pour la planète en consommant localement (=Δρώ τώρα για τον πλανήτη, καταναλώνοντας τοπικά προϊόντα). Συγκεκριμένα στην κινητικότητα έλαβαν μέρος 3 εκπαιδευτικοί, 5μαθητές του τομέα Γεωπονίας, και 3 μαθήτριες της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών. Το σχολείο υποδοχής ήταν το Lycee Jean Dautet. Εκεί συναντήσαμε τους εταίρους μας από τα κάτωθι σχολεία: το LP Gambetta από την Λυών, το IIS Gobetti Marchesini-Casale – Arduino από το Τορίνο, και το Fatin Rustu Zorlu Anadolu Lisesi από την Κωνσταντινούπολη.

Στην διάρκεια της κινητικότητας οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έλαβαν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες και επισκέψεις με σκοπό την συλλογή δεδομένων για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Τα δεδομένα που συνέλεξαν μετατράπηκαν σε ψηφιακή μορφή ώστε να ενσωματωθούν σε ένα τρισδιάστατο διαδραστικό Ευρωπαϊκό χάρτη. Οι μαθητές πήραν συνεντεύξεις από ντόπιους παραγωγούς, πωλητές και ιδιοκτήτες καταστημάτων που ασχολούνταν με την παραγωγή, διακίνηση και πώληση τοπικών προϊόντων στην πόλη της La Rochelle. Παράλληλα κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί Isle de Re μας δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτούμε μια μονάδα καλλιέργειας οστράκων, μια μονάδα συλλογής αλατιού, ένα οινοποιείο και μια φάρμα στρουθοκαμήλων, όπου οι μαθητές αποκόμισαν γνώσεις και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την παραγωγή και εμπορία των προϊόντων.
Η συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τον Μάιο θα έχουμε την χαρά να τους φιλοξενήσουμε στην πόλη μας.

Η παιδαγωγική ομάδα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *