Το ιστολόγιό μου

Οι δράσεις μου μέσα και έξω από το σχολείο

Διδακτικό σενάριο – Το εσωτερικό του Υπολογιστή

Μαρ 201714

Το άρθρο αυτό αφορά ένα Διδακτικό σενάριο, μια πρόταση διδασκαλίας της θεματικής ενότητας το «Εσωτερικό του Υπολογιστή» της Πληροφορικής του Γυμνασίου. Περιλαμβάνει τη διαδικασία υλοποίησης, το φύλλο εργασίας και τρόπο αξιολόγησης του αποτελέσματος και της διαδικασίας.

Η εργασία περιλαμβάνει:

  • Γνωριμία των μαθητών με τις συσκευές της κεντρικής μονάδας και τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή
  • Χρήση λογισμικού παρουσίασης
  • Αναζήτηση πληροφοριών στο Διαδίκτυο
  • Αξιοποίηση πληροφορικών με σεβασμό στην πνευματική ιδιοκτησία
  • Γνωριμία με τις εφαρμογές νέφους, εργαλεία Web2.0 και συνεργασία μέσω Διαδικτύου

Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες και συμβάλλουν στην δημιουργία μιας κοινής εργασίας. Μετά την ολοκλήρωσή της οι μαθητές παρουσιάζουν την εργασία τους στην τάξη. Αξιολογούνται από τους συμμαθητές τους και αξιολογούν την εκπαιδευτική διαδικασία. Η εργασία αυτή μπορεί να υλοποιηθεί σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Η εργασία αυτή βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν οι μαθητές τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για την υλοποίηση εργασιών, συμβάλλει στον ψηφιακό και πληροφοριακό γραμματισμό τους (media and information literacy)  και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Για να δείτε το διδακτικό σενάριο κάντε κλικ εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Το ιστολόγιο αυτό ανήκει στην Καθηγήτρια Πληροφορικής Αλή Σεβίλ. Θα δείτε αναρτήσεις που αφορούν το μάθημα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί και τα ενδιαφέροντά της. Στους συνδέσμους μπορείτε να δείτε και άλλες δράσεις της ίδιας.Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων