Το ιστολόγιό μου

Οι δράσεις μου μέσα και έξω από το σχολείο

Μεγάλη διάκριση για την Ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Σουφλίου

Φεβ 201826
Ο Περιφερειακός  Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.
 
Στον διαγωνισμό συμμετείχε και το Γυμνάσιο Σουφλίου με δύο ομάδες αποτελούμενες από τους μαθητές Αθανάσιο Αναστασόπουλο και Νικόλαο Γαμάγα (LionRobots) και τις μαθήτριες Παναγιώτα Κοντογιάννη και Άννα Ντούμα (Robot Sorcières). Την ευθύνη της προετοιμασίας των ομάδων έχουν οι καθηγητές τους Σεβίλ Αλή και Πασχάλης Καμαργιάννης.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Παρουσίαση Προγράμματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Μαΐ 201731

Τη Δευτέρα, 29 Μαΐου, έγινε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Εκπαιδευτική Ρομποτική, στην εκδήλωση παρουσίασης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γυμνασίου Σουφλίου. Οι μαθητές μίλησαν για το πρόγραμμά τους και έκαναν επίδειξη των έργων τους. Ακόμη, έγινε η παρουσίαση του Ιστολογίου της Ομάδας Ρομποτικής. Η παρουσίαση έγινε στην ολομέλεια του σχολείου, παρουσία όλων των μαθητών και των καθηγητών του Γυμνασίου Σουφλίου. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η Υπεύθυνη Σχολικών Προγραμμάτων Τσιροπούλου Σοφία, η Σύμβουλος Πληροφορικής Ναλμπάντη Θεοδώρα και ο Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Παπαλεωνίδας Αντώνιος.

Διδακτικό σενάριο – Το εσωτερικό του Υπολογιστή

Μαρ 201714

Το άρθρο αυτό αφορά ένα Διδακτικό σενάριο, μια πρόταση διδασκαλίας της θεματικής ενότητας το «Εσωτερικό του Υπολογιστή» της Πληροφορικής του Γυμνασίου. Περιλαμβάνει τη διαδικασία υλοποίησης, το φύλλο εργασίας και τρόπο αξιολόγησης του αποτελέσματος και της διαδικασίας.

Η εργασία περιλαμβάνει:

  • Γνωριμία των μαθητών με τις συσκευές της κεντρικής μονάδας και τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή
  • Χρήση λογισμικού παρουσίασης
  • Αναζήτηση πληροφοριών στο Διαδίκτυο
  • Αξιοποίηση πληροφορικών με σεβασμό στην πνευματική ιδιοκτησία
  • Γνωριμία με τις εφαρμογές νέφους, εργαλεία Web2.0 και συνεργασία μέσω Διαδικτύου

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Scratch Wordcloud

Μαρ 20171

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ πολύ εντυπωσιακά συννεφόλεξα  σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα στις ιστοσελίδες tagxedo, tagul, wordle. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ένα συννεφόλεξο με θέμα τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

Tagul wordcloud

Tagul wordcloud

από κάτω από: Web 2.0 | με ετικέτα  |  Δεν υπάρχουν σχόλια »    

Διαδίκτυο – Τι Συμβαίνει στην Εφηβεία

Ιαν 201726

Ένα φυλλάδιο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Δημιουργίες Scratch

Ιαν 201726


Μετάβαση στο scratch.mit.edu.

Η Ώρα του Κώδικα

Δεκ 20166

Σεμινάριο Moodle 2016-2017

Δεκ 20166

Το σεμινάριο «Αξιοποίηση Τεχνικών Ασύγχρονης και εξ αποστάσεως Διδασκαλίας μέσα από το Περιβάλλον Ηλεκτρονικής Μάθησης Moodle» έχει διάρκεια είκοσι έξι (26) εβδομάδων και έχει ήδη ξεκινήσει από αρχές Νοέμβρη.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του σεμιναρίου είναι http://e-learning.ilei.sch.gr/moodle. Σε εβδομαδιαία βάση, οι επιμορφούμενοι λαμβάνουν το εκπαιδευτικό υλικό της εβδομάδας και καλούνται να υλοποιήσουν ασκήσεις εμπέδωσης. 

 

Ταξιδεύοντας με ασφάλεια στον γοητευτικό – προκλητικό κόσμο του Διαδικτύου

Μαΐ 201621

Το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Ταξιδεύοντας με ασφάλεια στον γοητευτικό – προκλητικό κόσμο του Διαδικτύου» υλοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου κατά το σχολικό έτος 2015-16. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο και τον ψηφιακό αλφαβητισμό. Χρησιμοποίησαν σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία και έκαναν μια εισαγωγή στη ρομποτική. Η θεματολογία ήταν η εξής:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Χρησιμοποιώ Δημιουργικά το Διαδίκτυο – Περιηγούμαι με Ασφάλεια

Απρ 201329

Είναι ο τίτλος του προγράμματος Αγωγής Υγείας που είχαμε το σχολικό έτος 2012-13 στο Γυμνάσιο Σουφλίου. Η θεματολογία μας αφορά:

  • τον εθισμό στο διαδίκτυο
  • την πνευματική ιδιοκτησία
  • την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων
  • τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Δικτύωσης

Τελικό προϊόν αυτού του προγράμματος είναι η ιστοσελίδα μας, στην οποία προτείνουμε συμβουλές ορθής χρήσης του Διαδικτύου στους συμμαθητές μας και στους αναγνώστες.

esafety

Διαβάστε όλο το άρθρο »

« Παλιότερα άρθρα

Το ιστολόγιο αυτό ανήκει στην Καθηγήτρια Πληροφορικής Αλή Σεβίλ. Θα δείτε αναρτήσεις που αφορούν το μάθημα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί και τα ενδιαφέροντά της. Στους συνδέσμους μπορείτε να δείτε και άλλες δράσεις της ίδιας.Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων