Digital Art: Επίσκεψη και σεμινάριο στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου

Digital Art Heraklion 2022

Ήταν μία απ’ τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που περιμέναμε με αγωνία! Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου 2022 στους χώρους που στεγάζεται η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου, στην διεύθυνση Δουκός Μποφώρ 20. Εκεί ο Αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου κος Κώστας Δαλαβέρος, αφού μας ξενάγησε στο χώρο και στα σπουδαία έργα του βραβευμένου κρητικού φωτογράφου Μιχάλη Νικηφοράκη, αλλά και στην έκθεση πορτρέτων των μελών τηςΕ.Φ.Ε. Ηρακλείου πραγματοποίησε για τους μαθητές της φωτογραφικής ομάδας “Digital ART” του σχολείου μας δίωρο (2) σεμινάριο/workshop. Οι μικροί μας ερασιτέχνες φωτογράφοι μπόρεσαν να πάρουν σημαντικές γνώσεις για την ιστορία της φωτογραφίας, να δουν αρκετές αξιόλογες φωτογραφίες και να τις σχολιάσουν και να μάθουν σημαντικές τεχνικές για την ορθή λήψη φωτογραφιών.

photo11

Μετά απ’ αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη/παρουσίαση η ομάδα Digital Art περιηγήθηκε στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου να φωτογραφήσει μερικά απ’ τα σημαντικά μνημεία που υπάρχουν σ’ αυτό και να εφαρμόσουν πρακτικά τις τεχνικές φωτογράφησης που προηγούμενα είχαν μάθει. Με τη βοήθεια μάλιστα του κ. Αχιλλέα Γουρνάρη, μέλους της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου, πραγματοποίησαν σύντομα project, όπως φωτογράφηση με επανάληψη, προοπτική και σιλουέτες, στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου και το Φρούριο Κούλε.

photo4

photo5

Μέσα απ’ αυτή την εμπειρία οι μαθητές μας αποκόμισαν γνώσεις και συναισθήματα και γι’ αυτό νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου και ιδιαιτέρως τον κ. Κώστα Δαλαβέρο και τον κ. Αχιλλέα Γουρνάρη για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Η βοήθειά τους άλλωστε κι η εμπειρία τους αποδείχτηκε σημαντική και στη συνέχεια, όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ημερολόγιο με τις φωτογραφίες των μαθητών μας. Ευχαριστούμε πολύ για όλα!

DIGITAL ART LOGO

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/asaitaki/2022/12/18/digital-art-episkepsi-kai-seminario-stin-elliniki-fotografiki-etaireia-irakleioy/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση