«

»

Ιαν 27 2014

Τα Εικαστικά στις ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

 Εικαστική προσέγγιση του Διαστήματος

 

Το Διάστημα είναι ένα θέμα που συναρπάζει όλους μας, ιδιαίτερα όμως τα παιδιά. Η αέναη κίνηση πλανητών και φωτός προκαλεί ενδιαφέρον, δημιουργεί ερωτήματα και μπορεί, αφού αναλυθεί, να ανασυντεθεί και να παρουσιαστεί Εικαστικά.

Έτσι, το Διάστημα, θεωρείται ιδανικό θέμα για να προσεγγίσουν οι μαθητές την Τέχνη και τεχνική της ζωγραφικής, τη γραφιστική, την Αφηρημένη και ιδιαίτερα την κινητική Τέχνη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα ίδια ερωτήματα για την κίνηση, τον χώρο και πολλά άλλα, απασχόλησαν και τους καλλιτέχνες της Σύγχρονης Τέχνης.

Επιλέξαμε την προσέγγιση του Διαστήματος μέσα από τη δημιουργία ζωγραφικών έργων για την προετοιμασία της αφίσας των εκδηλώσεων αλλά και τη ζωγραφική σε επιφάνεια μεγάλων διαστάσεων (τοίχος) επειδή επιδρά καταλυτικά στο χώρο και  αναπροσαρμόζει αρχιτεκτονικά δεδομένα.

 

τέχνης διάστημα

Γνωρίζοντας ότι η καλλιέργεια και ανάπτυξη της αίσθησης -αντίληψης του χώρου απαιτεί το πέρασμα από την ενασχόληση με έργα δύο διαστάσεων σε έργα τρισδιάστατα, προχωρήσαμε και στη δημιουργία έργων τριών διαστάσεων. Εμπνευστήκαμε από την κινητική Τέχνη (kinetic Art) και ιδιαίτερα από τα τρισδιάστατα έργα καλλιτεχνών της Mobile Art,  όπως του Alexander Calder.

Αφού αναζητήσαμε, ερευνήσαμε, αναλύσαμε και οργανώσαμε δεδομένα, ανασυνθέσαμε το θέμα του Διαστήματος με μοναδικό, δικό μας τρόπο.  Σας το παρουσιάζουμε σε μια μικρή έκθεση με τίτλο «ΤΕΧΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ» ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Διαστήματος»

 

Δείτε περισσότερα στο

Εικαστικά » ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

CC BY-NC-SA 4.0 Τα Εικαστικά στις ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων