«

»

Μαΐ 30 2018

Έργα για τη δράση μας «κυκλοφορώ σωστά»

Στα μαθήματα των Εικαστικών και της Οικιακής Οικονομίας και στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας 2017-18 μαθητές και μαθήτριες της Α Τάξης σχεδίασαν και ζωγράφισαν περισσότερα από 85 ενημερωτικά φυλλάδια με θέμα τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις υποχρεώσεις των οδηγών όταν πλησιάζουν σε διαβάσεις πεζών.

Με τη βοήθεια του τμήματος τροχαίας Ιωαννίνων τα φυλλάδια θα μοιραστούν σε διερχόμενους οδηγούς έξω από το σχολείο μας με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσουν σε θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Ένας επιπλέον στόχος της δράσης μας είναι να γίνει αντιληπτό ότι μέσα από τα Εικαστικά έργα παρουσιάζεται η θέση και στάση απέναντι στη ζωή, ακόμη και στην καθημερινότητά της, αναδεικνύονται ζητήματα και μπορεί να προτείνονται λύσεις. Τα Εικαστικά δεν είναι μια απλή δραστηριότητα για να περνάς «ευχάριστα» την ώρα σου.

Υπεύθυνοι – συντονιστές εκπαιδευτικοί: Βρίγκα Παναγιώτα, Οικιακής Οικονομίας και Ζωγάκης Γιάννης, Εικαστικών

Δείτε κάποια ενδεικτικά έργα μαθητών/τριων της Α Τάξης για τη διαθεματική δράση «κυκλοφορώ σωστά».

 

CC BY-NC-SA 4.0 Έργα για τη δράση μας «κυκλοφορώ σωστά» από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων