«

»

Απρ 22 2016

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Μόραλη

έκθεση αφιέρωμα στον Γιάννη ΜόραληΜε τη ευκαιρία της συμπλήρωσης, στις 23 Απριλίου, εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Μόραλη οι μαθητές του Β3 τιμώντας τον αείμνηστο καλλιτέχνη παρουσίασαν σήμερα στη σχολική κοινότητα έκθεση με έργα τους, σπουδές αναφοράς στον Ηπειρώτη καλλιτέχνη. Τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες του τόπου μου» και στο πλαίσιο του Ομίλου Εικαστικών Τεχνών, όπου με την ανακήρυξη του έτους 2016 από το υπουργείο πολιτισμού ως «έτος Γιάννη Μόραλη», η έρευνά μας επικεντρώθηκε σε ένα αφιέρωμα προς τιμή του Ηπειρώτικης καταγωγής καλλιτέχνη.

Στο πλαίσιο της εργασίας μας οι μαθητές για τα έργα τους-σπουδές αναφοράς στον αείμνηστο καλλιτέχνη, επέλεξαν ως αφόρμηση το τελευταίο έργο του (2007) με τίτλο «Περίσκεψη» όπου ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια μορφή με το ένα χέρι στο μέτωπο και το άλλο στη θέση της καρδιάς. Σε ένα διάλογο με την «περίσκεψη» του Μόραλη, οι μαθητές σχεδίασαν μια μορφή σκυμμένη πάνω από ένα βιβλίο, συμβολίζοντας την καθημερινότητα κάθε μαθητή.
περίσκεψη, σπουδή μαθητήπερίσκεψη, σπουδή μαθητήπερίσκεψη, σπουδές μαθητώνπερίσκεψη, σπουδή μαθητήπερίσκεψη, σπουδή μαθητήπερίσκεψη, σπουδή μαθητήπερίσκεψη, σπουδή μαθητήπερίσκεψη, σπουδή μαθητήπερίσκεψη, αντίγραφοέκθεση αφιέρωμα στον Γ. Μόραληomilos moralis 2016 065

CC BY-NC-SA 4.0 Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Μόραλη από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων