«

»

Μαρ 05 2019

Διδακτική επίσκεψη στο ΚΕΠΑΒΙ και εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν στις  25/2/2019 στο ΚΕΠΑΒΙ τα τμήματα Α1 και Α3 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Γιάννη Ζωγάκη (ΠΕ08) και κ. Χρήστο Πούλιο (ΠΕ81) στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μαθητές και μαθήτριες, υλοποιώντας πρόγραμμα που σχεδίασαν οι υπεύθυνοι καθηγητές τους, ασχολήθηκαν με την αποτύπωση παραδοσιακών και σύγχρονων διακοσμητικών μοτίβων, οικιακών και θρησκευτικών αντικειμένων και κοσμημάτων.

Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΑΒΙ σχετικά με την παραδοσιακή τέχνη της αργυροτεχνίας των Ιωαννίνων. Μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ζωντανά τη διαδικασία χύτευσης σε καλούπι, δοκίμασαν την τεχνική ρεπουσσέ  και γέμισαν σε κεριέρα  έτοιμα καλούπια από καουτσούκ παίρνοντας ως ενθύμιο αντίγραφα κοσμημάτων σε κερί (για τεχνικές χύτευσης δείτε περισσότερα εδώ http://www.jewelpedia.com/lex233-xyteysi-casting.html)

   

CC BY-NC-SA 4.0 Διδακτική επίσκεψη στο ΚΕΠΑΒΙ και εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων