«

»

Ιούν 16 2019

Αφιέρωμα στα φανταστικά τρισδιάστατα γεωμετρικά περιβάλλοντα της Όπυ Ζούνη

Έργα, αφιέρωμα στα φανταστικά, τρισδιάστατα, γεωμετρικά περιβάλλοντα της Όπυ Ζούνη δημιούργησε ομάδα μαθητών/τριών της Β τάξης στο πλαίσιο του γενικότερου πρότζεκτ των Εικαστικών «Τέχνη και Μαθηματικά» (2018-2019).
Με επίκεντρο της έρευνάς τους το χώρο, την γεωμετρία, την επανάληψη και την προοπτική μελέτησαν τα έργα της ΄Όπυ Ζούνη και εντυπωσιάστηκαν από τα φανταστικά τρισδιάστατα περιβάλλοντα και την κίνηση μέσα από την ψευδαίσθηση και την οφθαλμαπάτη. Δημιούργησαν τοιχογραφίες σε επιλεγμένες επιφάνειες σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του χώρου του σχολείου και με βάση έργα της από τη σειρά «Ανάβαση«, «καθρέφτης» και από τη σειρά «γλυπτά και κατασκευές στο χώρο»

Η Όπυ Ζούνη υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της μεταπολεμικής γεωμετρικής αφαιρετικής τέχνης και της νέο – κονστρουκτιβιστικής λογικής του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Με έντονη κλασική παιδεία, υιοθετεί την γεωμετρική δομή με μια νέα αντίληψη, οργάνωση και αφηρημένη μαθηματική σκέψη.

CC BY-NC-SA 4.0 Αφιέρωμα στα φανταστικά τρισδιάστατα γεωμετρικά περιβάλλοντα της Όπυ Ζούνη από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

1 comment

  1. Ραμπια Δεσποινα

    Πολύ καλη δουλεια ,μπραβο

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων