Σχεδιάζοντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Σε πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος,  πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη με μαθητές και μαθήτριες δύο τμημάτων της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους αρχαιολόγους του μουσείου και συνεργάστηκαν σε οµάδες με συγκεκριμένες δραστηριότητες, πάνω σε φύλλα εργασίας.

museum 00museum 21

Για τις ανάγκες της διδακτικής επίσκεψης σχεδιάσαμε ειδικά φύλλα εργασίας Εικαστικής προσέγγισης του Μουσείου και των εκθεμάτων. Έτσι, κάποιοι από τους μαθητές και τις μαθήτριες αποτύπωσαν, με τη μέθοδο και την τεχνική του Ελευθέρου Σχεδίου εκ του φυσικού, προεπιλεγμένα εκθέματα του μουσείου. Κάποιοι από τους ειδικότερους στόχους μας ήταν ή καλλιέργεια και η ενδυνάμωση της παρατηρητικότητας, της οπτικής αντίληψης και της ανάλυσης και σύνθεσης δεδομένων μέσα από το Ελεύθερο Σχέδιο εκ του φυσικού.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων για την ξενάγηση και τη φιλοξενία.

Δείτε φωτογραφίες από την δραστηριότητα

 

 

Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και είναι μέρος του προγράμματος “Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του μουσείου” που συντονίζουν οι καθηγήτριες Φιλόλογοι, Μπουκουβάλα Άννα και Ραμπαούνη Βάσω.

Τα φύλλα εργασίας Εικαστικής προσέγγισης του Μουσείου και των εκθεμάτων σχεδιάστηκαν από τον καθηγητή Εικαστικών Γιάννη Ζωγάκη

Δείτε τη βιβλιοθήκη με όλο το πρόγραμμα εδώ στο ιστολόγιο “Ταξίδι με την τέχνη” της  Βάσως Ραμπαούνη (πε2)

CC BY-NC-SA 4.0 Σχεδιάζοντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση