Η Ευρώπη, ο πόλεμος, το προσφυγικό και ο … Πικάσο

Οι μαθητές του Γ2 κλήθηκαν να δημιουργήσουν στο μάθημα των Εικαστικών έργα με αναφορές στην Γκουέρνικα του Πικάσο και βασισμένα σε θέματα που, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι ίδιοι, τους απασχολούν ιδιαίτερα όπως ο πόλεμος και το προσφυγικό ζήτημα σε συνάρτηση με την νέα πραγματικότητα και πολιτική της Ε.Ε..

Τα έργα τους, ατομικές και ομαδικές συνθέσεις-κολάζ παρουσιάστηκαν σε έκθεση στο χώρο του σχολείου.

Το γενικό θέμα επιλέχθηκε ως διαθεματική συνεργασία με τη Φιλόλογο κα Βάσω Ραμπαούνη και το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (ενότητα 5, ΕΙΡΗΝΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ). Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ενημέρωσή των μαθητών για «Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και ο τρόπος λειτουργίας τους. Οι πολιτικές της Ε.Ε για την εκπαίδευση, το περιβάλλον και το προσφυγικό ζήτημα». που έγινε πλαίσιο του προγράμματος Τeachers4Europe

δείτε τις δημιουργίες τους

CC BY-NC-SA 4.0 Η Ευρώπη, ο πόλεμος, το προσφυγικό και ο … Πικάσο από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση