Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες του τόπου μας

periskepsi moralisΤο “Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες του τόπου μας” είναι ένα σχέδιο εργασίας εικαστικής δημιουργίας που σκοπό έχει να γνωρίσει στους μαθητές εικαστικούς καλλιτέχνες που είτε κατάγονται από την Ήπειρο είτε εργάστηκαν στην περιοχή,  μέσα από  τη διερεύνηση των έργων τους.  Με την ανακήρυξη του έτους 2016 από το υπουργείο πολιτισμού ως “έτος Γιάννη Μόραλη” για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του αείμνηστου ζωγράφου η έρευνά μας επικεντρώθηκε σε ένα αφιέρωμα προς τιμή του Ηπειρώτη καλλιτέχνη. Η εργασία, μετά από αίτημά μας, εντάχθηκε στο πλαίσιο των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Πολιτιστικών Θεμάτων) του σχολικού έτους 2015-2016.

Για τη στήριξη της έρευνάς μας οργανώσαμε παράλληλες δράσεις όπως:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης” της Άρτας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα εργαστήρια Γλυπτικής του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων

Συμμετοχή των μαθητών σε εργαστήριο λιθανάγλυφων στη διάρκεια της Εκπαιδευτικής επίσκεψης στον Ελαφότοπο Ζαγορίου

Στο πλαίσιο της εργασίας μας οι μαθητές για τα έργα τους-σπουδές αναφοράς στον αείμνηστο καλλιτέχνη, επέλεξαν ως αφόρμηση το τελευταίο έργο του (2007) με τίτλο “Περίσκεψη” όπου ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια μορφή με το ένα χέρι στο μέτωπο και το άλλο στη θέση της καρδιάς. Σε ένα διάλογο με την «περίσκεψη» του Μόραλη, οι μαθητές σχεδίασαν μια μορφή σκυμμένη πάνω από ένα βιβλίο, συμβολίζοντας την καθημερινότητα κάθε μαθητή.

Τα έργα των μαθητών εκτέθηκαν σε χώρο του σχολείου την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Γ. Μόραλη (23 Απριλίου 1916).
δείτε την έκθεση με τα έργα των μαθητών μας εδώ
δείτε όλες τις δράσεις του πρότζεκτ εδώ

omilos moralis 2016 065

 

CC BY-NC-SA 4.0 Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες του τόπου μας από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση