βραβείο για τη συμμετοχή των Εικαστικών στις “Οδύσσειες” στο σχολείο μας

vraveio symetoxi eikastikon odysseyΒραβείο συμμετοχής απονεμήθηκε στο σχολείο μας για τη συμμετοχή μας με μαθητικά έργα Εικαστικών στην έκθεση «Σύγχρονες Οδύσσειες» από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων.

Στην έκθεση συμμετείχαμε με την ομαδική σύνθεση «νόστος», που δημιούργησαν στο μάθημα των Εικαστικών οι: Παππά Νικολίτσα, Πλέουρα Μαριάμ,Πλιακοπάνου Αλεξάνδρα, Προκόπη Υακίνθη, Συλάκος Κωνσταντίνος, Τέλλης Γιώργος,Τζίμα Χριστίνα, Χολέβα Ελένη. Επιλέξαμε το έργο “νόστος“, γιατί αντικατοπτρίζει το σημερινό γίγνεσθαι και καθώς βραβεύθηκε με Ευρωπαϊκό και με Εθνικό βραβείο για τη συμμετοχή του στο 3ο μέρος της τριλογίας του eTwinning project “Ulysse 2016: Je reviendrai!”

nostos

Τη μαθητική έκθεση εικαστικών, όπου συμμετείχαν 9 καθηγητές ΠΕ08 (Εικαστικών) με έργα των μαθητών τους από τα 16 σχολεία όπου διδάσκουν, διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους σχολικούς Συμβούλους Ι. Αναγνώστου (ΠΕ02) και Μ. Σταματοπούλου (ΠΕ08).

Δυο λόγια για την τριλογία:

Στην πολυβραβευμένη διαθεματική τριλογία που αναπτύχθηκε στο σχολείο μας από το 2014 έως το 2016 με αφόρμηση την Οδύσσεια οι μαθητές μας προσέγγισαν Εικαστικά το διαθεματικό γαλλόφωνο etwinning project l’odyssée du twinspace. Τα έργα μας και το συνολικό πρότζεκτ βραβεύθηκαν με Ευρωπαϊκό Βραβείο από τη Γαλλική επιτροπή αλλά και με ακόμη 3 Ευρωπαϊκά και 3 Εθνικά βραβεία. Στο πρότζεκτ συμμετείχαν σχολεία απο την Ελλάδα, Τυνισία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία κά. (Ιδρυτές διαθεματικου etwinning πρότζεκτ:Χαρτζάβαλου Ε., Vayssié Eric)

 

CC BY-NC-SA 4.0 βραβείο για τη συμμετοχή των Εικαστικών στις “Οδύσσειες” στο σχολείο μας από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση