Αφιέρωμα στον Βασίλη Καζάκο

Βασίλης ΚαζάκοςΑφιέρωμα στον χαράκτη και ζωγράφο Βασίλη Καζάκο προετοιμάζεται από την ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, την Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και άλλους φορείς. Στη διοργάνωση συμμετέχουν, μέσω του μαθήματος των Εικαστικών, πολλά σχολεία. Οι μαθητές, αφού μελετήσουν το έργο του Βασίλη Καζάκου, θα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση έργα αφιέρωμα στον μεγάλο Γιαννιώτη χαράκτη.

Το σχολείο μας συμμετέχει στην εκδήλωση και οι μαθητές μας, προσεγγίζοντας την Τέχνη της Χαρακτικής, δημιουργούν στο μάθημα των Εικαστικών έργα – αφιέρωμα στον Β. Καζάκο. Για την πληρέστερη προσέγγιση του έργου του καλλιτέχνη η σύζυγος του Κασσιανή Καζάκου, δώρισε στο σχολείο μας, για το εργαστήριο των Εικαστικών, ένα πολυσέλιδο λεύκωμα με έργα του.
Ο Βασίλης Καζάκος (1945 – 3 Αυγούστου 2006) ήταν ζωγράφος και χαράκτης, καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε Χαρακτική στην ΑΣΚΤ με δασκάλους τον Κωνσταντίνο Γραμματόπουλο και τον Νίκο Νικολάου,

Κυριακές, κόκκινα σπίτιακάστρο, Βασίλης ΚαζάκοςΚυριακές, χαρακτικό, Βαίλης Καζάκος

πηγή έργων: giannena-e.gr

Δείτε περισσότερα έργα και σημαντικά βιογραφικά στοιχεία στην ιστοσελίδα εδώ

για την Τέχνη της Χαρακτικής δείτε εδώ

CC BY-NC-SA 4.0 Αφιέρωμα στον Βασίλη Καζάκο από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση