«

»

Νοέ 19 2018

Χαρακτική με απλά υλικά, στιγμιότυπα από το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Εικαστικών

Εισήγηση και εργαστήριο με θέμα «Χαρακτική: δημιουργία έντυπης εικόνας με απλά, ακίνδυνα υλικά» παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί εικαστικών μαθημάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Ημερίδας «Διάχυση εκπαιδευτικών καινοτομιών και καλών πρακτικών» του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής.

Οι συνάδελφοι Εικαστικοί-εκπαιδευτικοί εικαστικών, αφού ξεναγήθηκαν στην «μόνιμη» έκθεση μαθητικών έργων του σχολείου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση για την οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την προσέγγιση της Χαρακτικής και τη δημιουργία των έργων που παρουσιάστηκαν στην ομαδική μαθητική έκθεση ΠΟΛ(Ε)ΙΣ του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης όπου διερευνήθηκε σε βάθος η μεθοδολογία, η διδακτική και μαθησιακή διαδικασία, γνώσεις, ικανότητες και στάσεις που αναπτύσσονται, αλλά και οι ιδιότητες των μέσων και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην τάξη από τους μαθητές.

Η συνάντηση έκλεισε με εποικοδομητική συζήτηση γύρω από το θέμα και την διερεύνηση για πιθανές εναλλακτικές διδακτικές προεκτάσεις και παραλλαγές .

Συμμετείχαν (αλφαβητικά):

  • Βέργου Ελευθερία, Εικαστικός, εκπαιδευτικός εικαστικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • Γιωτάκη Μαγδαληνή, Εικαστικός, εκπαιδευτικός εικαστικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • Δημόπουλος Δημήτρης, Εικαστικός, εκπαιδευτικός εικαστικών μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης
  • Ζώη Καλλιόπη, Εικαστικός, εκπαιδευτικός εικαστικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • Κούτση Κέλλυ, Εικαστικός, εκπαιδευτικός εικαστικών στη  Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Πέττα Χαραλαμπία, Εικαστικός, εκπαιδευτικός εικαστικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • Παρίση Άννα, Εικαστικός, εκπαιδευτικός εικαστικών στη  Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Τσίκα Ελένη, εκπαιδευτικός εικαστικών στη  Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ευχαριστώ τους συναδέλφους Εικαστικούς που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και είχαμε έτσι ακόμη μια ευκαιρία να μοιραστούμε γνώση και εμπειρίες με απώτερο σκοπό την επίτευξη των κοινών μας στόχων στη διδακτική των Τεχνών και τη διάχυση του πολιτισμού.

 

 

CC BY-NC-SA 4.0 Χαρακτική με απλά υλικά, στιγμιότυπα από το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Εικαστικών από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων