«

»

Απρ 06 2014

Τα Εικαστικά στο πείραμα του Ερατοσθένη

ΕρατοσθένηςΜαθητές από διαφορετικές Ηπείρους συνεργάστηκαν για να αναπαράγουν ένα από τα δέκα ομορφότερα πειράματα όλων των εποχών: το πείραμα του Ερατοσθένη για το υπολογισμό της περιμέτρου της Γης. Το σχολείο μας συνεργάζεται, μέσα από το etwinning, με άλλα 26 σχολεία για την αναπαραγωγή του πειράματος του Ερατοσθένη.

Γνωρίζοντας ότι ένα έργο etwinning ενεργοποιεί δημιουργικά τους μαθητές και ενισχύει την επικοινωνιακή προσέγγιση, θεωρήσαμε σωστό να το υποστηρίξουμε διαθεματικά και μέσα από το μάθημα των Εικαστικών (Καλλιτεχνικών) ώστε να υπάρχουν πολλαπλές συγκλίνουσες διαδρομές προσέγγισης στο έργο. Έτσι, στο μάθημα των Εικαστικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 που συμμετέχουν στο πείραμα, με τη βοήθεια των υπολοίπων συμμαθητών του τμήματός τους, ασχοληθήκαν δημιουργικά με την την εικαστική προσέγγιση και προβολή της εργασίας τους.

Οι συνεργάτες καθηγητές του προγράμματος etwinning από το σχολείο μας είναι οι: Βλάχα Βάσω (Μαθηματικών), Ζωγάκης Γιάννης (Εικαστικών), Μπεκιάρη Καλλιόπη (Μουσικής), Τόκη Βάσω (Πληροφορικής) και Χαρτζάβαλου Ελένη (Γαλλικών)

Δείτε για το πρόγραμμα etwinning εδώ
Δείτε πως μέτρησε ο Ερατοσθένης την περίμετρο της Γης εδώ
Δείτε για τον Ερατοσθένη εδώ

CC BY-NC-SA 4.0 Τα Εικαστικά στο πείραμα του Ερατοσθένη από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων