«

»

Ιούν 02 2014

Έργα για το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας κατά του καπνίσματος

Με μία από τις πιο βλαβερές συνήθειες του ανθρώπου, το κάπνισμα επέλεξε να ασχοληθεί το τμήμα Β4 του σχολείου μας την σχολική χρονιά 2013-14 στο πλαίσιο της εκπόνησης προγράμματος Αγωγής Υγείας.
Πιστεύοντας ότι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα πρέπει να εστιάζει μόνο σε διαδικασίες μετάδοσης γνώσεων, αλλά να βασίζεται σε πολλαπλές μεθόδους ευαισθητοποίησης, αλληλεπίδρασης και σφαιρικής προσέγγισης θεμάτων υγείας, μαθητές και μαθήτριες εργάστηκαν ομαδικά και δημιούργησαν στο μάθημα των Εικαστικών έργα με επιπλέον στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής και της ευρύτερης κοινότητας.

Το Πρόγραμμα εκπονήθηκε με Συντονιστές τους εκπαιδευτικούς: Ράπτη Ευτυχία – Πληροφορικής, Κεχαγιά Βασιλική – Φυσικής Αγωγής και Ζωγάκη Γιάννη – Εικαστικών με πολλαπλή, διαθεματική προσέγγιση του θέματος  και με συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (http://www.pe.uth.gr/xsmoke/) και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Δείτε περισσότερα για το Πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

 
 
(κλικ στα έργα για προβολή)

CC BY-NC-SA 4.0 Έργα για το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας κατά του καπνίσματος από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων