Παραδοσιακές φορεσιές σε ένα πρότζεκτ από …. χαρτί

Με επίκεντρο την εικαστική χρήση του χαρτιού, την ανακύκλωση, την προσέγγιση της λαϊκής τέχνης αλλά και εν όψει του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ξεκινήσαμε ένα πρότζεκτ στη Β τάξη με θέμα τις παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδας.

Μαθητές και μαθήτριες, χωρισμένοι σε ομάδες, ερεύνησαν το θέμα, μελέτησαν τις ιδιαιτερότητες του υλικού και την χρήση του σε διάφορες μορφές Εικαστικών Τεχνών και ξεκίνησαν να προτείνουν σχέδια, να μετρούν, να κόβουν και να κολλούν τα υλικά, εφευρίσκοντας λύσεις που να ταιριάζουν στη θεματική τους.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν χαρτιά, υπόλοιπα παλιότερων κατασκευών, πλαστικές σακούλες κ.ά. που κόψαμε, ράψαμε και ενώσαμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σχεδίων, σε “φορεσιές” της Ελλάδας, σε φυσικό μέγεθος.

το πρότζεκτ αναπτύχθηκε με βάση τις ενότητες 1,2 &3 και χωρίς να περιορίζεται μόνο σ αυτές.

δείτε στιγμιότυπα από την πορεία της εργασίας μας

 

CC BY-NC-SA 4.0 Παραδοσιακές φορεσιές σε ένα πρότζεκτ από …. χαρτί από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση