«

»

Μαΐ 24 2017

οι «παραδοσιακές φορεσιές» στην έκθεσή μας

Με περηφάνια για το έργο μας, σας παρουσιάζουμε τις παραδοσιακές φορεσιές που δημιουργήσαμε με επίκεντρο την εικαστική χρήση του χαρτιού, την ανακύκλωση, την προσέγγιση της λαϊκής τέχνης αλλά και εν όψει του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το πρότζεκτ ανέλαβε η Β τάξη με μαθητές/τριες χωρισμένους σε ομάδες, να ερευνούν το θέμα, να μελετούν τις ιδιαιτερότητες του υλικού και την χρήση του σε διάφορες μορφές Εικαστικών Τεχνών και να δημιουργούν τα έργα που παρουσιάστηκαν στην μαθητική έκθεση.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν χαρτιά, υπόλοιπα παλιότερων κατασκευών, πλαστικές σακούλες κ.ά. που κόψαμε, ράψαμε και ενώσαμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των σχεδίων, σε «φορεσιές» της Ελλάδας, σε φυσικό μέγεθος.

δείτε εικόνες από τα έργα μας

 

CC BY-NC-SA 4.0 οι «παραδοσιακές φορεσιές» στην έκθεσή μας από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

1 comment

  1. Μπουκουβάλας Γεώργιος

    Συγχαρητήρια , προτοτυπο….

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων