«

»

Δεκ 17 2013

Ετοιμάζοντας στολίδια για τη διακόσμηση των Χριστουγέννων

 

αστέρι απο ψυχρό πηλόΤο σχολείο μας επιλέχθηκε από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων για να διακοσμήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και κοινόχρηστους χώρους των γραφείων της Διεύθυνσης.

Για τη διακόσμηση προτιμήσαμε να κατασκευάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε δικά μας στολίδια. Έτσι, με εθελοντική ομάδα μαθητών, οργανώσαμε ένα «εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων στολιδιών«. Κάθε μεσημέρι, μετά το τέλος των μαθημάτων, όποιος ήθελε και μπορούσε, παρέμενε στο εργαστήριο Εικαστικών και συμμετείχε στις κατασκευές.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή: όρεξη για συνεργασία και κέφι.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, επιλογή των μαθητών, ακούγονταν σε όλη η διάρκεια της εργασίας μας.
Κάποιοι προτίμησαν να αναλάβουν τις κατασκευές σε ψυχρό πηλό ενώ κάποιοι άλλοι σε σελοφάν και χαρτόνι. Βέβαια, κανείς δεν αντιστάθηκε στο να δοκιμάσει και όλες τις τεχνικές, ενώ όλοι ήθελαν να συμμετέχουν στο χρωματισμό των στολιδιών από πηλό.

Η ίδια ομάδα μαθητών στόλισε με τα έργα της το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.

δείτε εικόνες

οι κατασκευές βασίστηκαν στα
στολίδια από χαρτί
Φτιάχνω Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ψυχρό πηλό
Χριστουγεννιάτικα στολίδια με θερμοσιλικόνη

 

CC BY-NC-SA 4.0 Ετοιμάζοντας στολίδια για τη διακόσμηση των Χριστουγέννων από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων