«

»

Οκτ 05 2014

Επίσκεψη στην έκθεση του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Διδακτική εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση – δρώμενο «Χρησμοί Αιολόστομοι» του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων πραγματοποιήσαμε με το Α3 τμήμα του σχολείου μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων των μαθημάτων των Εικαστικών και των Φιλολογικών και τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές:  Άννα Μπουκουβάλα, Φιλόλογος και Γιάννης Ζωγάκης, Εικαστικών.
Οι μαθητές συμμετείχαν στο εικαστικό δρώμενο και είχαν τη δυνατότητα να χαράξουν σε φύλλο χαλκού μια επιθυμία ή σκέψη σε μορφή ερώτησης για να τους δοθεί «χρησμός» μέσα από τη συμμετοχή τους στη δημιουργική πράξη της φωτογραφίας.
Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης, παρακολούθησαν και αλληλεπίδρασαν με το έργο του συνθέτη Δημήτρη Καραγεώργος. Ο συνθέτης δημιούργησε, με τη ενεργή συμμετοχή των μαθητών, ένα ηχητικό σύμπαν με ήχους από χαλκό, φωτογραφικό χαρτί και ηλεκτρονικά όργανα.
Η έκθεση διοργανώθηκε από την ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014.

CC BY-NC-SA 4.0 Επίσκεψη στην έκθεση του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων