Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ελαφότοπο Ζαγορίου

Μιχάλης ΟικονομίδηςΕκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν την 1 Απριλίου 2016 τα τμήματα Β3 και Β4 του σχολείου μας στον Ελαφότοπο Ζαγορίου συμμετέχοντας στην Εκδρομή Ερμηνείας Περιβάλλοντος με θέμα τα «Παραδοσιακά επαγγέλματα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου», που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου για τις Ευρωπαϊκές Μέρες Χειροτεχνίας 2016 και με σκοπό την επαφή των μαθητών με τις παραδοσιακές τέχνες της περιοχής του.

Μουσείο ΕλαφότοπουΗ επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Ομίλου Εικαστικών Τεχνών, του προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων «Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες τόπου μας» που υλοποιεί το Β3 τμήμα, και του αναλυτικού προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Εικαστικών υπό την επιμέλεια του κ. Ιωάννη Ζωγάκη, καθηγητή Εικαστικών (ΠΕ08) και με τη συνοδεία της κας Κωνσταντίνας Μαλάμου, καθηγήτριας Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04.02).

ύφανση στον αργαλειόΟι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση αργαλειού, βαφής και επεξεργασίας μαλλιού στο Οικοτεχνικό εργαστήρι της κας Ε. Ντιναλέξη και να επισκεφθούν το Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων (Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείου Ελαφότοπου). Στο Μουσείο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χρηστικά εργαλεία των χειρωνακτικών παραδοσιακών επαγγελμάτων με ξεναγό τον γλύπτη και τέως σύμβουλο Εικαστικών Μιχάλη Οικονομίδη που είναι και ο δημιουργός του Μουσείου. Μετά την περιήγηση όλοι οι μαθητές, συμμετείχαν σε εργαστήρι κατασκευής λιθανάγλυφων σε πορομπετόν που είχε οργανώσει ο Μιχ. Οικονομίδης στην πλατεία του χωριού. Τελειώνοντας την εργασία μας και πριν αποχαιρετίσουμε τον Ελαφότοπο ο κος Οικονομίδης μας πρόσφερε ως κέρασμα παραδοσιακή πίτα του Ζαγορίου δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να γευτούμε και την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του φορέα Κοντογιάννη Αθηνά, Στάρα Σοφία, και την πρώην εκπαιδευτικό του ΠΠΖΣ Μαρία Τσούπη για την ξενάγηση και τον γλύπτη Μιχάλη Οικονομίδη για τη φιλοξενία και τις γνώσεις που με μοναδικό τρόπο μας μετέφερε.

παρατηρώντας λιθάνάγλυφαΜουσείο Ελαφότοπου με τον Μιχάλη ΟικονομίδηΜουσείο ΕλαφότοπουΜουσείο ΕλαφότοπουΜουσείο Ελαφότοπου

Μουσείο Ελαφότοπου Μουσείο Ελαφότοπου δημιουργώντας λιθανάγλυφα  δημιουργώντας λιθανάγλυφα  δημιουργώντας λιθανάγλυφαΜουσείο Ελαφότοπου βαφή μαλλιούδημιουργώντας λιθανάγλυφααραγαλειόςzosimaia eikastika elafotopos 083 δκιμάζοντας ύφανση σε αραγαλειό επεξεργασία μαλλιού   δημιουργώντας λιθανάγλυφα δημιουργώντας λιθανάγλυφα δημιουργώντας λιθανάγλυφα

CC BY-NC-SA 4.0 Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ελαφότοπο Ζαγορίου από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση