Εκπαιδευτική επίσκεψη στη γλυπτική του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών

Εκπαιδευτική – διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Μαρτίου το Β΄3 τμήμα του σχολείου μας στα εργαστήρια Γλυπτικής του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και ενημερώθηκαν για την τέχνη της Γλυπτικής, τη διδακτική της στο ΠΤΕΤ, τα μέσα και υλικά, αλλά και για τους στόχους της Τέχνης από τον διδάσκοντα, γλύπτη κ. Σκαλκώτο Χρήστο. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία θέσουν ερωτήματα και να λύσουν απορίες τους, όπως και να παρακολουθήσουν τους φοιτητές του τμήματος να εργάζονται σε σπουδές με πηλό, να μελετήσουν διαδικασίες παραγωγής έργων με καλούπι και να έρθουν σε επαφή με διάφορα υλικά, όπως πηλό, πλαστελίνη γλυπτικής, γύψο, πορομπετόν και μάρμαρο.

Η επίσκεψη σχεδιάστηκε και έγινε υπό την επίβλεψη του κ. Ιωάννη Ζωγάκη, εκπαιδευτικού Εικαστικών, στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Εικαστικών, του Ομίλου Εικαστικών αλλά και του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Εικαστικές αναφορές σε καλλιτέχνες του τόπου μας», που υλοποιεί το τμήμα Β΄3. Στην επίσκεψη συμμετείχε ως επιμελήτρια συνοδός των μαθητών και η κ. Ράπτη Ευτυχία, καθηγήτρια Πληροφορικής.

Ευχαριστούμε τον γλύπτη κ. Σκαλκώτο για τη θερμή υποδοχή, την ξενάγηση και τις γνώσεις που απλόχερα μας προσέφερε.

εργαστήρια γλυπτικής ΠΤΕΤ  δουλεύοντας καλούπια σε έργα φοιτητών ΠΤΕΤ δουλεύοντας καλούπια σε έργα φοιτητών ΠΤΕΤ δουλεύοντας καλούπια σε έργα φοιτητών ΠΤΕΤ καλούπια σε έργα φοιτητών ΠΤΕΤ εργαστήρια γλυπτικής ΠΤΕΤ σχέδια έργα φοιτητών ΠΤΕΤ εργαστήρια γλυπτικής ΠΤΕΤ καλούπια σε έργα φοιτητών ΠΤΕΤ εργαστήρια γλυπτικής ΠΤΕΤ Με τον γλύπτη Σκαλκώτο Χρήστο glyptiki ptet B 003 Με τον γλύπτη Σκαλκώτο Χρήστο εργαστήρια γλυπτικής ΠΤΕΤ εργαστήρια γλυπτικής ΠΤΕΤ

 

CC BY-NC-SA 4.0 Εκπαιδευτική επίσκεψη στη γλυπτική του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση