Εικαστικές δημιουργίες για το Ulysse 2016: Je reviendrai

logo nostos-Ulysse 2016Με δημιουργίες από το μάθημα των Εικαστικών συμμετέχουμε στο διαθεματικό eTwinning έργο «Ulysse 2016: Je reviendrai»!

Μαθητές της Β τάξης με αφόρμηση την Οδύσσεια δημιουργούν εικαστικά έργα με θέμα το νόστο χρησιμοποιώντας σύνθετα υλικά και τεχνικές ενταγμένες στο πλαίσιο της ενότητας για τις εφαρμοσμένες τέχνες, τη σύνθεση στον εσωτερικό χώρο (Διακόσμηση εσωτερικών χώρων – Σκηνικά) και την ενότητα “το χαρτί και οι τεχνικές του“.

Τα έργα δημιουργούνται με μορφή μακέτας σκηνικών και παρουσιάζουν το θέμα ως πραγματικό χώρο με πλήθος στοιχεία που αποτυπώνουν την άποψη των μαθητών. Το τελικό έργο θα είναι μια ενιαία ομαδική σύνθεση όπου, με στίχους της Οδύσσειας στα αρχαία και νέα Ελληνικά, σχεδιάζουμε το πλοίο του Οδυσσέα με καλλιγράμματα (καλλιγραφήματα). Επιπλέον στην τελική σύνθεση του έργου θα ενταχθούν ποιήματα των μαθητών δημιουργίες τους στο μάθημα των Γαλλικών με την κα Ελένη Χαρτζάβαλου.

Το etwinning πρότζεκτ «Ulysse 2016: Je reviendrai» είναι Γαλλόφωνο και αν και επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της γλώσσας θεωρήσαμε σημαντική τη διαθεματική διασύνδεσή του με το μάθημα των Εικαστικών στοχεύοντας στην ελεύθερη εικαστική έκφραση, στην ανάπτυξη, καλλιέργεια και διάδοση του εικαστικού λεξιλογίου των μαθητών αλλά και στην ανάπτυξη εικαστικού διαλόγου μεταξύ μαθητών διαφορετικών χωρών.

Το «Ulysse 2016: Je reviendrai» ιδρύθηκε στο etwinning το σχολικό έτος 2015-16 από την καθηγήτρια Γαλλικών Ελένη Χαρτζάβαλου από το σχολείο μας και τον  Vayssie Eric καθηγητή του σχολείου “Antonin Perbosc” της πόλης Lafrançaise της Γαλλίας και συμμετέχουν σχολεία από: Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τυνησία.

περισσότερα για το έργο δείτε στο twinspace εδώ

 

 

νόστος, καλλιγράφημα, Ulysse 2016 νόστος, καλλιγράφημα, Ulysse 2016 νόστος, καλλιγράφημα, Ulysse 2016 νόστος, καλλιγράφημα, Ulysse 2016 νόστος, καλλιγράφημα, Ulysse 2016 νόστος, καλλιγράφημα, Ulysse 2016 νόστος, καλιγράφημα στα αρχαία, Ulysse 2016 νόστος, μέρος της σύνθεσης, Ulysse 2016 νόστος, έργο μαθητή, Ulysse 2016 νόστος, έργο μαθητή, Ulysse 2016 νόστος, συλλογική εργασία, Ulysse 2016

 

CC BY-NC-SA 4.0 Εικαστικές δημιουργίες για το Ulysse 2016: Je reviendrai από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση