Διδακτική επίσκεψη στην Παρηγορήτισσα και στην Πινακοθήκη Άρτας

Μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στις 22 Οκτώβρη και με την επιμέλεια των καθηγητών κας Π. Τσιώρη και κ. Ι. Ζωγάκη, πραγματοποίησαν διαθεματική διδακτική-εκπαιδευτική επίσκεψη στην Άρτα στο πλαίσιο του προγράμματος των μαθημάτων των Θρησκευτικών και των Εικαστικών. Το πρόγραμμα της περιλάμβανε:
• Διδακτική επίσκεψη στον βυζαντινό ναό – μνημείο της Παρηγορήτισσας για την μελέτη Βυζαντινής Τέχνης (φορητή εικόνα, τοιχογραφία, ναοδομία κά) με συμπλήρωση φύλλων εργασίας και δραστηριότητες σχεδιαστικής και φωτογραφικής αποτύπωσης του εσωτερικού του ναού.
• Διδακτική επίσκεψη μελέτης στην έκθεση σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας «art-a», του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης».

Για το μάθημα των Εικαστικών:

οι μαθητές της Β Τάξης σχεδίασαν εκ του φυσικού λεπτομέρειες του ναού ή αποτύπωσαν διακοσμητικά στοιχεία με την τεχνική του φροταζ, ακολουθώντας πρόγραμμα ενταγμένο στην ενότητα 1: το σχέδιο και στην ενότητα 4. Ανάλυση έργου (πινακοθήκη) -Ιστορία Τέχνης,  θέμα 3: Βυζαντινή Τέχνη (αρχιτεκτονική, νωπογραφία, φορητή εικόνα).

οι μαθητές της Γ Τάξης σχεδίασαν εκ του φυσικού λεπτομέρειες του ναού ή αποτύπωσαν διακοσμητικά στοιχεία με την τεχνική του φροταζ ερευνώντας και μελετώντας το χώρο και το βάθος στην αρχιτεκτονική.  Κατέγραψαν φωτογραφικά την επίσκεψη όπως και χαρακτηριστικά του μνημείου ( 3η διδακτική ενότητα, θέμα1: φωτογραφία) Στην έκθεση  έκθεση σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας “Art-α” εμβάθυναν στην ανάλυση έργου Τέχνης με επίκεντρο τα μη παραστατικά έργα Τέχνης (μέσω φύλλων εργασίας).

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και με τη συνοδεία της κας Κ. Σταύρου.

CC BY-NC-SA 4.0 Διδακτική επίσκεψη στην Παρηγορήτισσα και στην Πινακοθήκη Άρτας από Yannis Zogakis διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0. Δικαιώματα πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτής της άδειας χρήσης ενδέχεται να είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://blogs.sch.gr/artszosimea/about/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση